
خواص دارویی و گیاهی

درمان تنگي نفس در دوران بارداري
خانه موبایل
یکی از دلایل تنگی نفس در سه ماهه اول بارداری ترشح زیاد هورمون پروژسترون می باشد
درمان تنگي نفس در دوران بارداري
یکی از عوارضی که در دوران بارداری شایع است و اکثر خانمهای باردار به آن دچار میشود تنگی نفس میباشد .
این مسئله در ماههای انتهایی بارداری بیشتر شایع است و معمولاً در هفتههای پایانی بارداری به دلیل اینکه سر جنین درون لگن قرار میگیرد کاهشیافته و یا به طور کامل از بین میرود.
دلایل بروز تنگی نفس در بارداری :-یکی از دلایل تنگی نفس در سه ماهه اول بارداری ترشح زیاد هورمون پروژسترون در ماههای اول بارداری میباشد .این هورمون بر روی دستگاه تنفس مادر باردار تأثیر گذاشته و باعث تنگی نفس میگردد.
– به دلیل اینکه بدن نیاز بیشتری برای خونرسانی و اکسیژنرسانی به جنین دارد پس ریهها نیاز دارند که فعالیت بیشتر و عمیقتری داشته باشند . همین امر باعث میشود که تعداد و عمق تنفس مادر بیشتر شود و رد این زمان اینگونه تلقی میشود که شخص دچار تنگی نفس شده است .
– معمولاً در سه ماهه سوم بارداری وقتی جنین به اندازه کافی رشد کرده و رحم فضای بالای شکم را نیز اشغال میکند و به دیافراگم نیاز فشار میآورد .فشار به دیافراگم باعث میشود عمق نفسها کمتر شود و فرد به سختی نفس بکشد .
بعضی از زنان باردار تصور میکنند ، تنگی نفس در بارداری علامت کمبود اکسیژن برای جنین آنها میباشد و همین مسئله باعث نگرانی و استرس آنها میگردد .در صورتی که بند ناف ، غذا و اکسیژن کافی را به جنین منتقل مینماید این تنگی نفس به علت تطابق بدن مادر با شرایط جدیدی است که در بارداری رخ میدهد.
یکی از عوارضی که در دوران بارداری شایع است، تنگی نفس میباشد
رفع تنگی نفس در بارداری- تا میتوانید از اضطراب و استرس خودداری کنید و سعی کنید تکنیک های تنفسی و ریلکس شدن را انجام دهید .
– به میزان لازم و کافی استراحت کنید .
– طریقه نشستن صحیح در این دوران را انجام دهید . راست بنشینید و شانهها را عقب نگهدارید.
– به هنگام استراحت در حالت دراز کشیده از بالشتهای اضافه استفاده کنید.
– پرخوری نکرده و غذا را در وعدههای کوچک و متعدد استفاده نمایید.
– در حالت ایستاده ، به حالت ایستادن خود توجه کنید. در حالت ایستاده بایستی سینه به طرف جلو و سر تا حدی روبرو و بالا باشد ریهها در حالت افزایش ظرفیت خود قرار میگیرند و تنگی نفس تا حدی کم میشود.
– بین خواب و خوردن وعده غذایی حداقل دو ساعت فاصله بیاندازید .
– در صورتی که ورزش خاصی را از پیش از دوران بارداری به صورت حرفهای انجام میدادید و اکنون چنانچه در حین ورزش دچار تنگی نفس میشوید بایستی فعالیت خود را کم کنید و یا ورزش سبکتری مثل پیادهروی را دنبال کنید.
– اگر در حالت استراحت و عدم تحرک دچار تنگی نفس میگردید برای بهبود آن به پهلوی چپ دراز بکشید. این کار سبب کاهش فشار وارده به بدن میشود و تنگی نفس تا حدی فروکش میکند.
نکات مهم :• اگر شخص باردار علاوه بر تنگی نفس علامتهای دیگری مانند بالا رفتن ناگهانی ضربان قلب ، احساس گیجی و درد در ناحیه قفسه سینه، کبودشدن لبها و انگشتان دست و پا، به همراه سرفه شدید یا سرفههای خونی، تب و لرز و آسم مواجه شد بایستی به پزشک معالج خود مراجعه کرده و اقدامات پزشکی مناسب برایش انجام بگیرد.
• اگر فرد بارداری به صورت ناگهانی دچار تنگی نفس میگردد و تا مدتی بهتر نمیشود بایستی به پزشک خود اطلاع دهد.
• مادران بارداری که دارای سابقه و بیماری تنفسی دارند سفارش میشود که از رفتوآمد در هوای آلوده مخصوصاً در فصول پاییز و زمستان که وارونگی هوا رخ میدهد جدا خودداری نمایند.
منبع:koodakonline.com
بارداری و زایمان راحت با…
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .
خانه موبایل
اگر تا کنون به خانم بارداری توجه کرده باشید، حتما متوجه نفس نفس زدن او در حین راه رفتن و یا صحبت کردن شدها ید. تنگی نفس یکی از علامتهای شایع در دوران بارداری می باشد.تنگی نفس بارداریاگرچه ممکن است تنگی نفس برای خانم باردار ایجاد ناراحتی کند، ولی در اغلب موارد این حالت طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. تنگی نفس اغلب در سه ماهه اول و آخر بارداری وجود دارد و پس از آن از بین می رود. علت تنگی نفس در سه ماهه اول دوران بارداریهنگامی که خانمی باردار میشود، هورمونی به نام پروژسترون مسئول افزایش ظرفیت ریه ها برای تنفس خواهد شد. این افزایش ظرفیت ریهها، اکسیژن بیشتری را برای مادر و جنین فراهم میکند، زیرا نیاز مادر در دوران بارداری به اکسیژن بیشتر از قبل است. برای اینکه بدن اکسیژن بیشتری به خون برساند، ریه ها مجبور می شوند تا تنفس بیشتری را انجام دهند. بنابراین تعداد دفعات نفس کشیدن مادر بیشتر از افراد عادی می شود و این گونه به نظر می رسد که مادر تنگی نفس دارد، در صورتی که این تنگی نفس نیست، بلکه تلاش مادر برای انجام نفسهای بیشتر می باشد. علت تنگی نفس در سه ماهه سوم بارداریدر سه ماهه سوم بارداری جنین رشد کرده و رحم فضای بیشتری را در بدن مادر اشغال می کند. بنابراین رحم به دیافراگم فشار وارد میکند. دیافراگم نیز به سمت بالا (ریه ها) میرود و سبب میشود که عمق نفسها کم شود و اصطلاحا فرد به نفس نفس بیفتد. هنگامی که نوزاد به دنیا میآید، فشار از روی دیافراگم برداشته میشود و تنگی نفس رفع می شود.تصورات غلط درباره تنگی نفس بارداری- برخی از خانمهای باردار فکر میکنند، تنگی نفس نشانه کم رسیدن اکسیژن به جنین می باشد و همین امر سبب نگرانی آن ها می شود. در صورتی که چنین نیست و بدن مادر، غذا و اکسیژن کافی را به جنین می رساند و این تنگی نفس به علت تطابق بدن مادر با شرایط جدیدی است که در بارداری رخ می دهد. – ریه خانم باردار 45 درصد بیشتر از قبل کار میکند که در این حالت، تنگی نفس چیزی دور از انتظار نیست. – دوری از استرس و هیجانات کاذب می تواند تا حدی تنگی نفس مادر را کاهش دهد. – تنگی نفس مشکل خاصی در بارداری محسوب نمی شود، اما اگر جلوی فعالیتهای روزانه شما را می گیرد، حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنید. راه حلهایی برای رفع تنگی نفس در بارداری1- اگر ورزش خاصی را از قبل از بارداری به طور حرفهای دنبال می کرده اید و اکنون که باردار شدهاید، در حین انجام آن دچار تنگی نفس می شوید، باید فعالیت خود را کاهش دهید و در صورت لزوم ورزش سبک دیگری مانند پیاده روی را دنبال کنید. پیاده روی یکی از بهترین ورزش ها در دوران بارداری محسوب می شود.
درمان تنگي نفس در دوران بارداري
2- اگر در حین استراحت و عدم تحرک دچار تنگی نفس میشوید، کارهای زیر را انجام دهید:- به پهلوی چپ خود دراز بکشید. این کار سبب کاهش فشار وارده به بدن می شود و تنگی نفس تا حدی فروکش می کند. – در حالت نشسته تکیه بدهید، طوری که کمی به سمت جلو متمایل باشید. این حالت در سه ماهه سوم بارداری، فشار رحم بر دیافراگم را تا حدی کاهش می دهد. – هنگامی که در حالت ایستاده قرار می گیرید، به وضعیت خود توجه کنید. در حالت ایستاده اگر سینه به سمت جلو و سر تا حدی روبرو و بالا باشد، ریه ها در حالت افزایش ظرفیت خود قرار میگیرند و تنگی نفس تا حدی کم می شود. گذاشتن چند بالش در زیر سر و شانه ها و قرار گرفتن به حالت نیمه نشسته، پرهیز از پرخوری، فاصله دادن بین زمان غذاخوردن و خوابیدن و صاف نگه داشتن عضلات پشت بدن در هنگام نشستن به بهبود تنگی نفس در این دوران کمک می کند. هشدارها1- اگر مادر بارداری علاوه بر تنگی نفس با علایم دیگری مانند تپش قلب، نبض بالا، احساس گیجی و منگی، درد قفسه سینه، کبودشدگی اطراف لب ها و انگشتان دست و پا، سرفه های شدید، سرفه های خونی، تب و لرز و آسم روبرو شد، حتما باید به پزشک متخصص خود بگوید تا سریعا اقدامات پزشکی برای وی انجام بگیرد. 2- اگر مادر بارداری به طور ناگهانی دچار تنگی نفس می شود و تا مدتی بهبود پیدا نمی کند (بدون هیچ دلیلی و ناگهانی شروع می شود) باید پزشک خود را در جریان قرار دهد. 3- اگر فردی هستید که از قبل مشکلات تنفسی داشته اید و یا به آسم مبتلا بوده اید و اکنون باردار شده اید، باید این بیماری خود را به پزشک اطلاع دهید تا راهکارهای درمانی برای شما در نظر گرفته شود. 4- اگر خانم بارداری سیگار می کشد و یا از قلیان استفاده می کند و تنگی نفس دارد، باید هر چه سریع تر آنها را ترک کند. 5- به مادران بارداری که سابقه و زمینه بیماری های تنفسی دارند توصیه می شود از رفت و آمد در هوای آلوده به خصوص در فصل زمستان که وارونگی هوا رخ می دهد (آلودگی هوا به علت سنگینی هوای سرد، نزدیک زمین قرار می گیرد)، جدا خودداری کنند. 6- تنگی نفس در بارداری می تواند بدون هیچ علت مهمی رخ بدهد، اما از سوی دیگر میتواند به علت مشکلاتی ایجاد شود. با توجه به کاهش ظرفیت دفاعی بدن، این احتمال وجود دارد که در طول بارداری عفونت تنفسی و ریوی رخ دهد که علائمی مانند سرفه، خلط، تب و لرز و تنگی نفس را به دنبال دارد. ممکن است پزشک برای این تشخیص، از روش های دیگری مانند رادیوگرافی استفاده کند.منبع:tebyan.net
بارداری و زایمان راحت با…
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .
بسیاری از زنان این با پیشرفت دوران بارداری دچار تنگی نفس میشوند. حدود سه چهارم از زنان بارداری که هرگز احساس تنگی نفس نداشتهاند در دوران بارداری آن را تجربه خواهند کرد. به طور کلی تنگی نفس در بارداری ضرری ندارد و بر مقدار اکسیژن مورد نیاز جنین تأثیر نمیگذارد. در دوران بارداری نیاز به اکسیژن بیشتری وجود دارد. افزایش هورمونها به ویژه پروژسترون، به طور مستقیم عضلات و مویرگهای ریه را تحت تأثیر میگذارد و باعث تحریک مرکز تنفسی در مغز میشود. به صورتی که تعداد تنفس شما در هر دقیقه در دوران بارداری کمی تغییر میکند و مقدار هوای دم و بازدم با هر نفس به طور قابل توجهی افزایش مییابد. با رشد رحم و فشار بر دیافراگم، تنفس مشکلتر میشود. درصورت داشتن اضافهوزن و یا بارداری چندقلویی علایم آن بیشتر میشود. در ماه آخر بارداری و از حدود 36 هفتگی با حرکت رو به پایین جنین، علایم آزاردهنده کاهش مییابد.
این احساس معمولاً بیضرر و طبیعی است. با انجام کارها با سرعت کمتر و کاهش فعالیتهای سخت میتوان تا حدی آن را کنترل کرد.
صاف نشستن و نگه داشتن شانهها به سمت عقب به ویژه در حالت نشسته، به بزرگ شدن فضای ریهها کمک میکند.
درمان تنگي نفس در دوران بارداري
تکیه دادن به چند بالش اضافی در هنگام خواب یا خوابیدن به پهلوی چپ مقداری تسکیندهنده است. با اتمام بارداری و زایمان تنفس به حالت عادی برمیگردد.
باید ورزشهای سبک و ملایم را در این دوران انتخاب کنید. به صورتی که به راحتی بتوانید در حین ورزش صحبت کنید.
در صورت ابتلا به یک بیماری تنفسی از قبیل آسم یا پنومونی، توجه به تنگی نفس بارداری جدیتر خواهد شد. به صورتی که خطر عدم مصرف داروهای آسم در بارداری از مصرف آن بیشتر میشود. واکسن آنفولانزا در فصل سرما در زنان باردار با سابقهی مشکلات تنفسی ضروری است. همچنین، به دلیل تغییرات در لختهشدن خون در دوران بارداری، امکان خطر ابتلا به آمبولی ریوی هر چند نادر، وجود دارد. تنگی نفس و خستگی نیز میتواند نشانهی کمبود سطح آهن خون (کمخونی) باشد.
تنگی نفس ناگهانی و یا شدید میتواند نشانهای از یک مشکل پزشکی جدی باشد که حتماً نیاز به بررسی و پیگیری دارد. علایم آن شامل موارد زیر است:
در دوران بارداری مشکلات متعددی به سراغ خانم باردار می آیند. تنگی نفس هم یکی از این مشکلات است که در خانم های باردار دیده می شود.
ما انسانها تنها از یک ششم حجم ریه خود استفاده میکنیم. اگر همه بتوانند این تکنیک تنفس (تنفس شکمی) را داشته باشند، خونرسانی و اکسیژنرسانی به اندامهای بدن راحتتر و بهتر میشود. چون بیشتر حجم ریه استفاده میشود و در نتیجه انسانها در طول عمرشان کمتر به بیماریهای مختلف مبتلا میشوند بهویژه برای رشد جنینی که در حال رشد است.
آن دسته مادران که ۲ قلو یا بیشتر در رحم خود دارند اغلب تنگی نفس را احساس میکنند. زمانی که تنگی نفس به سراغ خانم باردار میرود احساسی همانند باد شدن دارد و خانم باردار حسش این است که نمیتواند درست نفش بکشد.
در این شرایط سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. این مساله میتواند تا حدی مربوط به افزایش برخی هورمونها در بارداری باشد مانند پروژسترون که مغز را تحریک کرده تا به ششها دستور دهد که به هوای بیشتری نیاز دارد. این وضعیت به شما چنین احساسی میدهد که میخواهید بیشتر و عمیقتر نفس بکشید. این یکی از روشهای سازگاری است که بدن در شرایط بارداری برای کمک به دریافت اکسیژن بیشتر برای جنین انجام میدهد.
درمان تنگي نفس در دوران بارداري
علاوه بر این فشاری که رحم در حال رشد مادر به پرده دیافراگم وارد میآورد بخصوص در سه ماهه سوم بارداری میتواند باعث نفس تنگی شود. در برخی حالات دیگر مانند کم خونی و آسم این دو نیز به نوبه خود میتوانند باعث نفس تنگی شوند. در طول مدت بارداری بدن مادران به منظور سازش با شرایط حمل بچه دچار تغییراتی میشود و همین تغییرات هستند که باعث نفس تنگی میشوند.
در اوایل بارداری محیط اطراف قفسه سینه وسیعتر شده این تغییرات با حرکات به سمت بالا و به سمت خارج قفسه سینه همراه هستند که باعث افزایش ظرفیت تنفسی ششها میشود. علاوه بر این هورمون پروژسترون به بدن شما کمک میکند که مکانیسم جذب اکسیژن و انتقال آن به رگهای خونی از ششها را تنظیم کند. در نتیجه بدن شما نسبت به میزان دی اکسید کربن خارج شده در عمل بازدم حساستر است. با انجام این تغییرات در بدن، شما قادرید به همان صورت قبل، اما به شکلی عمیقتر تنفس کنید که حالتی شبیه تنگی نفس ممکن است به شما بدهد.
اندازه جنین در سه ماهه سوم ممکن است این احساس را در شما بیشتر کند. تنگی نفس در بالا رفتن از پلهها ممکن است برای شما ناراحتی ایجاد کند، اما طبیعی است و ضرری ندارد.
احساس نفس تنگی چه مدت طول میکشد؟ در اوایل بارداری جنین ممکن است به سمت لگن حرکت کند که در این شرایط نفس تنگی کمتر میشود. اگر مادرباردار از نظر تناسب اندام مشکل داشته باشد ممکن است نفس تنگی او را آزار دهد در این صورت بهترین راه حل انجام تمرینات ورزشی ملایم در دراز مدت است که میتواند احساس بهتری به او بدهد. این تمرینات مناسب حس اطمینان خاطری به او میدهد که جنین در رحم مادر از اکسیژن کافی بهرهمند خواهد شد. میزان هورمون پروژسترون بعد از تولد نوزاد در بدن مادر کاهش مییابد و فشار وارده بر دیواره رحم و پرده دیافراگم بلافاصله پس از تولد کاهش مییابد. اگرچه که تغییرات ایجاد شده در قفسه سینه و سیستم تنفسی برای برگشت به حالت اولیه خود قبل از حاملگی ممکن است ماهها طول بکشد.
چگونه تنگی نفس را کمتر کنیم؟ ۱- تمرینات و حالات مناسب با انجام حرکت مناسب صاف ایستادن و بلند کردن سر و شانههای به عقب داده شده میتوانید احساس نفس تنگی در بارداری را کمتر کنید. تصور کنید روی یک خط عمودی ایستادهاید و جناغ سینه خود را صاف نگه دارید و آرام نفس بکشید. ۲- تمرینات ورزشی تمرینات هوازی به شما کمک میکند که نفس کشیدن خود را بهتر کنید (کیفیت تنفس) و نبض شما آهستهتر بزند. قبل از شروع تمرینات ورزشی حتما با پزشک خود مشورت نمایید. میتوانید یوگای بارداری را انجام دهید. یوگا شامل حرکات و تمرینات تنفسی و حرکات کششی است که باعث بهبود حال شما میشود. ۳- آرام سازی وقتی دچار نفس تنگی میشوید اضطراب هم به سراغ شما میآید و باعث میشود نفسهایتان کوتاهتر شود، اما بهترین کار این است که آرام باشید آرامش خود را حفظ کنید و استراحت کنید تا به حالت طبیعی برگردید. تمرینات ورزشی تنفسی انجام دهید تمرینات تنفسی میتوانند باعث بهبود تنفس در ناحیه قفسه سینه شوند و قفسه سینه را بازتر کنند. رشد رحم هم باعث محدود کردن تنفس شکمی میشود. میتوانید از طریق روش زیر تنفس خود را بهبود بخشید – بایستید تا فشار کمتری برروی پرده دیافراگم وارد آید. – دستهایتان را به سمت بالا و پهلوها بکشید و همزمان با دم عمیق هوا را به درون ششها بکشید. – وقتی دستها را به سمت پشت میکشید خیلی آرام هوا را از ریهها خارج کنید و به بیرون بدمید (بازدم) – هنگام دم سر را به بالا و هنگام عمل بازدم سر را کمی پایینتر ببرید. و اما؛ برخی نفستنگیها در دوران بارداری رایج و معمول است و نباید خیلی نگران آن باشیم. اما اگر نفس تنگی بطور ناگهانی و یا چندین بار پشت هم پیش بیاید، باید حتما با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
مزایای تکنیک تنفسی شکمی تکنیک تنفسی در هنگام زایمان در سه زمان مفید واقع میشود که بهبودی درباره آنها توضیح میدهد: 1- تنفس شکمی اکسیژن ذخیره جفتی را حفظ میکند : بنابراین همیشه در جفت، سه دقیقه اکسیژن ذخیره وجود دارد. اما وقتی که انقباض رحم و دردهای آن شروع میشوند، اکسیژنرسانی به آنها صورت نمیگیرد بنابراین اگر خانمی که در حال زایمان است، در هنگام زایمان با تکنیکهای تنفسی، درست نفس بکشد، سه دقیقه اکسیژن جفتی برای او ذخیره میشود. 2- علت درد زایمان ناشی از هایپوکسی یا کاهش اکسیژن: در انقباضات رحم، وقتی اکسیژن به رحم نمیرسد، خانم باردار دردش میگیرد. بنابراین اگر او از قبل بلد باشد، در هنگام درد داشتن چطور نفس بکشد، کمتر درد میکشد. 3- انحراف فکر: درواقع با انجام تنفس شکمی در هنگام زایمان، مادر فکرش را به چیز دیگری جز درد و درواقع به نوع تنفسش منحرف میکند. مثلا وقتی انقباض یا دردهای رحمی شروع شد او باید دقت کند که دم خوبی بگیرد و درآخر انقباض بازدم طولانی داشته باشد. به همین دلیل او زمانی که میخواهد به دم و بازدم خود آگاه شود، فکرش از درد منحرف میشود.
تنفس در هنگام تغذیه بهبودی به خانمهای باردار توصیه میکند: خانمهای باردار باید تمرکزشان بر غذایی که میخورند باشد و بهتر است به آن توجه کنند تا هم طعم و مزهاش را بچشند، هم محتویات غذا را بفهمند و هم بدانند که عملکرد این غذا در بدنشان چگونه است. تنفس آگاهانه در زمانهایی که خانمها میتوانند تمرکز کنند انجام میشود اما در هنگام غذا خوردن اگر تمرکزشان روی غذا باشد بهتر است. ثابت شده که با تنفس صحیح یا شکمی، اکسیژنرسانی خوبی به بافتها انجام میشود و عملکرد همه اندامهای بدن بهتر میشود. از طرف دیگر خانمهای بارداری که این تمرین تنفسی را انجام میدهند، عضلات آرامتری دارند و در نتیجه فشار خون بالا در آنها کمتر دیده میشود.
همچنین چون به دلیل تمرکز بالای این خانمها روی تنفسشان، موقعی که آنها دچار کمر درد میشوند، میتوانند نفس عمیق بکشند. چون نفس عمیق شکمی باعث شل شدن عضلات میشود و کمر درد را کاهش میدهد. ضمن اینکه وقتی روش تنفس درست باشد، متابولیسم بدن مانند چربیسوزی و سوخت و ساز قندها افزایش مییابد و همین احتمالا در دیابت بارداری هم تأثیرگذار خواهد بود.
لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید …
تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج نام و لينک سايت مجاز است.
اگر قبل از بارداری این حالت را داشتید و اکنون شدیدتر شده است، زیاد مهم نیست چون در بارداری ارتباط خونی بین مادر و جنین برقرار میشود و فشار بیشتری بر قلب مادر وارد میشود و اکثرا بانوان در این دوران پرولاپس دریچهای دارند و یا به آن دچار میشوند. ولی اگر قبلا این مشکل را نداشتهاید و در دوران بارداری به آن دچار شدهاید، حتما به متخصص قلب مراجعه کنید تا در صورت لزوم درمان لازم انجام شود.
در سه ماه آخر بارداری با بزرگ شدن جنین، دیافراگم تحت فشار قرار می گیرد و حجم ریه کاهش می یابد. به همین سبب شما احساس تنگی نفس خواهید داشت. همچنین حجم خون در طول بارداری افزایش می یابد تا خون بیشتری به جنین برسد و این موضوع هم تنگی نفس ایجاد می کند.
در سه ماهه اول بارداری به دلیل افزایش سطح پروژسترون ، ممکن است احساس تنگی نفس کنید. و یا نفس کشیدن عمیق برایتان دشوار شود.
اگر تنگی نفس همراه با سوزش قلب ، تپش قلب یا سردی انگشتان دست و پا باشد می تواند نشان دهنده ی یک مشکل جدی قلبی یا ریوی باشد. در این صورت باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
درمان تنگي نفس در دوران بارداري
مطالب بیشتر:
1-تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین
2-اولین تپش قلب و اولین حرکت های جنین چه زمانی شروع می شود؟
منبع: نی نی پلاس
پرسش و پاسخ بارداری
پرسش و پاسخ بارداری
پرسش و پاسخ بارداری
پرسش و پاسخ بارداری
پرسش و پاسخ بارداری
پرسش و پاسخ بارداری
پرسش و پاسخ بارداری
این بخش در حال طراحی می باشد

درمان تنگي نفس در دوران بارداري
دیدگاهتان را بنویسید