
خواص دارویی و گیاهی

علت ترش شدن دهان بعد از غذا
ادامه امروز »
چطور هر روز باسواد تر شویم؟
هر جمعه یک “اوریگامی” یاد بگیرید(مارکر جوجه تیغی)
علت ترش شدن دهان بعد از غذا
با این آموزش حتما “گره زدن کراوات” را یاد می گیرید!
پوست موز را دور نیندازید!
هر جمعه یک “اوریگامی” یاد بگیرید(شیر دریایی)
جوراب ها و 6 کاربرد جدید!
تعریف
معده برای هضم غذا، مقدار زیادی اسید ترشّح می کند. دیواره معده جوری طرّاحی شده است که در مقابل اثرات این اسید مقاوم است. امّا ساختمان مری به گونه ای نیست که تاب تماس با این اسید را داشته باشد؛ بنابراین اگر به هر دلیل؛ اسید معده به مری وارد شود، احساس ناخوشایندی به بیمار دست می دهد که به آن «ترش کردن» می گوییم. ترش کردن، واقعاً ترش کردن است؛ چرا که اسید معده هم مانند هر اسید دیگری مزّه ای ترش دارد.
علایم ترش کردن
شایع ترین علامت همان احساس ترش کردن در پشت جناغ سینه است. درد در پشت جناغ سینه؛ احساس بازگشت غذا به گلو و دهان؛ احساس مزّه شور و ترش یا تلخ در دهان یا جمع شدن بزاق در دهان از دیگر علامت هاست. بسیاری از مواقع به علّت اسپاسم عضلات حنجره و گلو در تماس با اسید معده؛ بیمار احساس وجود یک عقده در گلو را تجربه می کند؛ گاهی هم به علّت التهاب تارهای صوتی دچار خشونت صدا می شود. احساس بدمزّه بودن دهان در صبح ها از علایم دیگر است. در مواردی بیمار احساس تهوّع و استفراغ به خصوص پس از برخاستن از خواب را نیز دارد.
عوارض ترش کردن
تماس طولانی مدّت مری با اسید معده می تواند منجر به زخم شدن آن، تنگ شدن تدریجی مری و در نتیجه مشکل در بلع غذا و یا ایجاد خونریزی های خفیف شود. در صورت عدم درمان و پس از گذشت سال های طولانی، بروز کم خونی، کاهش وزن و سرطان مری نیز مورد انتظار خواهد بود. همچنین با رسیدن اسید به حنجره و ورود آن به نای، به تدریج زمینه برای بروز آسم مهیّا می شود و اگر بیمار از قبل دچار آسم باشد، حملات آسمی وی تشدید خواهد شد. بنابراین ممکن است بیمار به علّت تحریک مداوم نای و ریه با اسید و یا به علّت تشدید بیماری آسم، دچار سرفه های مزمن باشد که ممکن است با بیماری های ریوی اشتباه شوند. از طرفی ریفلاکس، شایع ترین علّت دردهای غیر قلبی قفسه سینه است که بروز اشتباه تشخیصی در مورد آن و بیماری های قلبی، حتّی در بین اهل فن هم دیده می شود. گوش درد نیز علامتی است که بعضی از بیماران دچار آن می شوند. در موارد بسیار شدید امکان تخریب تدریجی دندان ها به واسطه تماس با اسید نیز وجود خواهد داشت.
علل ایجاد ریفلاکس و نکته های پیشگیرانه
با توجّه به پیوستگی روش های بهداشتی جلوگیری از ریفلاکس و علل ایجاد آن، هر دو مطلب را در یک عنوان ذکر می کنیم:
1- هر قدر که می توانید غذا را بجوید. بسیاری از بیماران تنها با رعایت این دستور ساده، درمان خواهند شد.
2- پرخوری با افزایش فشار داخل معده، احتمال باز شدن ورودی مری به معده و بازگشت اسید را زیاد می کند. تقریباً محال است که کسی پرخوری کند و بتواند بر این بیماری غلبه کند. پس، قبل از آن که احساس سیری بکنید از سر سفره برخیزید.
3- خوردن نمک، قبل و بعد از غذا را فراموش نکنید. نمک یکی از بهترین خنثی کننده های اسید معده است. می توانید برای امتحان این مساله وقتی که ترش می کنید مقدار کمی نمک بچشید؛ خواهید دید که در عرض چند ثانیه، احساس بهبودی خواهید کرد. البته لطفاً نمک را به عنوان داروی دایمی درمان ترش کردن به کار نبرید! روش صحیح مصرف نمک، قبل و بعد از غذا به این نحو است که مقدار کمی نمک(آن قدر که بین دو انگشت بسته شست و سبّابه جا بگیرد) را داخل دهان خود ریخته با زبان در دهان بچرخانید و همزمان نفس بکشید و وقتی مزّه شوری را در کلّ دهان خود احساس کردید، غذا خوردن را شروع کنید. بعد از غذا هم همین کار را تکرار کنید. توصیه موکّد اسلام بر مصرف نمک، قبل و بعد از غذا آثار مفید فراوانی دارد که یکی از آنها کاهش اثرات منفی اسید معده بر روی مری است. این اقدام ساده بنابر نقل احادیث شریف، هفتاد منفعت دارد که بعضی از آنها عبارتند از:
– تحریک ترشّح شیره های گوارشی و کمک به هضم غذا
– اثرات ضدّ ریفلاکس(چنانکه گذشت)
– ضد عفونی کردن فضای دهان
– تاثیر مثبت در کاهش کک و مک صورت.
– و …
افرادی که دچار سوزش سردل هستند اغلب از ترش کردن شکایت میکنند. به نظر شما این مشکل نوعی بیماری است یا اینکه طبیعی به شمار میرود؟
به احتمال زیاد شما نیز تا به حال احساس ناخوشایند ترش کردن را تجربه کردهاید. این فرآیند که به علت برگشت محتویات معده به ویژه اسید به داخل مری ایجاد میشود، در حدود پنج تا هفت درصد مردم جامعه را مبتلا میکند.
آیا به جز ترش کردن و احساس جوشش در پشت جناغ سینه، این بیماری علامت دیگری نیز دارد؟
بله، احساس جوشش در پشت جناغ سینه شایعترین علامت این بیماری است، اما آروغ زدن مکرر، خشکی و تلخی مزمن دهان، افزایش ترشحات بزاق دهان و جمع شدن آب در دهان، درد پشت جناغ سینه، گرفتگی صدای صبحگاهی و خسخس سینه، پوسیدگی سریع دندانها و همچنین برگشت محتویات معده به دهان و اختلال و درد در بلع غذا(در موارد پیشرفته و شدید بیماری) از دیگر علایم این بیماری به شمار میرود.
گاهی این علایم به معنی تشخیص حتمی تلقی میشود؟
همانطور که اشاره کردم، علایم این بیماری بسیار متنوع است و بسیاری از آنها حداقل یک بار در طول زندگی تجربه میشوند، ولی باید توجه داشت که بروز گاهبهگاه این علایم نمی تواند بیماری تلقی شود، بلکه ترش کردن بیش از دو تا سه بار در هفته و وجود حالت مزمن علایم یاد شده میتواند حاکی از بیماری مزمن ریفلاکس یا برگشت اسید معده به مری باشد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟
طعمهای غیر طبیعی به علت عفونت دستگاه تنفسی فوقانی یا دارو باید ظرف چند روز تا چند هفته پس از رفع عفونت یا قطع مصرف دارو، و در صورتی که به علت بارداری باشد، معمولا پس از سپری کردن سه ماهه اول بارداری باید برطرف شود.
اما اگر تغییر بلند مدتی در حس چشایی احساس کردید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک عمومی احتمالا شما را به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع میدهد. توانایی شناسایی طعمها را میتوان با استفاده از محلولهای مختلف در نواحی مختلف دهان و زبان امتحان کرد.
ساکروز سلولهای گیرنده شیرینی ، کلرید سدیم طعم شور، کنین طعم تلخ و سرکه یا اسید سیتریک طعم ترش را مشخص میکند. آزمایش خون برای کمک به تشخیص ممکن است توصیه شود. در صورتی که درمان لازم باشد، شیوه آن به علت کاهش چشایی بستگی دارد. بزاق مصنوعی ممکن است در موارد خشکی دهان توصیه شود یا ممکن است تجویز بلند مدت دارو، به داروهایی که همین عوارض را نداشته باشند، تغییر داده شود.
علت بد مزه بودن دهان در صبح چیست
بسیاری از ما صبح ها که از خواب بیدار می شویم بد مزه بودن دهان و تلخی آن را تجربه کرده ایم و گاهی این حس آن قدر زیاد است که معمولا رغبتی به خوردن صبحانه نداریم و کم اشتها می شویم.بد مزه بودن دهان،این عارضه بر زندگی و کار ما در اجتماع مؤثر است و شروع یک روز نو با چنین احساسی روی اعصاب تأثیر بدی دارد و باعث تحریک آن می شود.علت ترش شدن دهان بعد از غذا
تلخی و بد مزه بودن دهان به خاطر ناراحتی های دستگاه گوارش، بیماری های مخصوص مجاری صفراوی و کیسه صفرا، تورم و نارسایی کبد، مسمومیت حاد و مزمن، اعتیاد به سیگار، آلودگی و بیماری های عفونی دهان و دندان به وجود می آید.نباید نسبت به تلخی دهان و بد مزه بودن دهان در هنگام صبح بی توجه بود و آن را رها کرد به امید آن که خودش خوب خواهد شد.
برای خیلی از افراد پیش آمده است که صبح با دهانی بدمزه که ترش و تلخ است از خواب بیدار شوند. اگر چنین مزه ای در دهان تان احساس کنید بدون شک دنبال دلایل آن خواهیدگشت.
بهترین روش مقابله با بد مزه بودن دهان
بهترین روش برای مقابله با مشکل تلخ شدن دهان، مصرف مواد غذایی مناسبی است که به سم زدایی از بدن کمک می کنند. در واقع پیش از هر چیز لازم است بدن تان را از شر سموم خلاص کنید:
صبح تان را با خوردن یک حبه سیر (به صورت ناشتا) آغاز کنید. با مصرف منظم و روزانه سیر، بدن تان به طور طبیعی سم زدایی می شود.
در گام بعدی سراغ یک نوشیدنی بروید. کافیست یک نوشیدنی ساده تهیه کرده و به مدت 8 شب متوالی (هر ماه) میل کنید. برای این کار نیاز به یک عدد چغندر، یک حبه سیر، آب نصف عدد لیموترش، کمی جعفری و یک قاشق چایخوری عسل دارید. ترکیبات ذکر شده را با مقداری آب در مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
این نوشیدنی باعث سم زدایی از بدن شده و توکسین ها و باکتری ها را از بین می برد. در نتیجه مسئله تلخی دهان نیز به مرور برطرف می شود.
منبع:دانستنی های پزشکی-عصر ایران-شیا طب-نمناک
شما به عنوان مهمان نظر ارسال میکنید.
علت پایین بودن مینیمم فشار خون چیست؟
علت ترش شدن دهان چیست؟
علت سرگیجه ناگهانی چیست؟
فواید و مضرات تماشای تلویزیون
علایم ایدز در مردان
خواص جوانه گندم
آب اکسیژنه چیست؟
علت پایین آمدن سطح هوشیاری چیست؟
مضرات الکترو اسموک ، دستگاه ترک سیگار
برای ضعف بدن چه بخوریم؟
9عادت آدم های خیلی خیلی سالم!
چرا همیشه سردتان است؟
هفت دلیل اصلی یبوست!
اینفوگرافی/ ۱۰ راه ساده برای درمان گلودرد
10 روش خانگی و موثر برای از بین بردن زگیل های پوستی
خواص باورنکردنی بادمجان
10 قانون طلایی برای داشتن پوستی جوان
نشانه هایی که میگوید شما استرس دارید
خواص انگور
خواص زغال اخته
خواص زعفران
خواص رزماری
خواص شگفتانگیز دانهی چلغوز
مصرف روزانه ی عسل چه فوایدی برای بدن دارد؟
چگونه به طور طبیعی لبانی صورتی داشته باشیم؟
خواص هندوانه
10 روش خانگی و موثر برای از بین بردن زگیل های پوستی
امواج وایفای بر عملکرد مغز چه تاثیری دارد؟
چاره طب سنتی برای گرمازدگی
رابطه جنسی برای مبتلایان به دیابت چگونه است؟
مراقبت و بهبود بینایی بدون استفاده از لیزر و عینک
لوسمی سرطان خون قابل درمان است
درمان عفونت گوش باروش های خانگی
علت بروز آلرژی و درمان آن
تصاویری جذاب برای صفحه نمایش گوشی موبایل (4)
مشاهده
شباهت جالب سگ ها به صاحبانشان !
مشاهده
حیوانات استاد “سلفی” گرفتن اند!
مشاهده
copyright © 2015 – 2018 Mashrooh
. استفاده از مطالب سايت مشروح فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است
ترش کردن غذا یک مشکل گوارشی است که در اثر ریفلاکس یا بازگشت اسید و محتویات معده به مری اتفاق میافتد و سبب ایجاد درد و ناراحتی و سوزش سر دل میشود.
علت ترش شدن دهان بعد از غذا
مری لولهای است بین معده و گلو و هنگامی که عضله تنگ کننده (اسفنگتر) بین مری و معده بسته نمیشود، اسید معده از معده به مری وارد میشود. بسیاری از افراد تجربه سوزش سر دل را دارند، اما در برخی از افراد این بیماری به صورت یک عارضه دائمی وجود دارد که باید به متخصص گوارش مراجعه کنند و راهکارهای درمانی را انجام دهند.
انجام راهکارهای زیر در کاهش ترش کردن معده بسیار مۆثر میباشد:
1- تغییر در عادات غذا خوردن: یکی از بهترین راههای مقابله با ترش کردن، تغییر و در حقیقت تصحیح عادات غذا خوردن میباشد. از پرخوری باید پرهیز کنید. از هرگونه ریزه خواری باید جدا اجتناب کنید.
وعدههای حجیم را در وعده شام مصرف نکنید. در غیر این صورت با مشکلات بی خوابی مواجه خواهید شد.
بلافاصله پس از مصرف غذا، به سمت شکم بر روی زمین دراز نکشید. سعی کنید حتما وعده شام را چند ساعت قبل از خواب مصرف کنید تا محتویات معده بر اثر دراز کشیدن وارد مری نشود و اذیتتان نکند.
2- اجتناب از خوردن مواد غذایی مانند غذاهای چرب و سرخ شده، لبنیات و شیر پر چرب، روغن زیاد، غذاهای آماده و فست فود، قهوه، نوشیدنیهای حاوی کافئین، نوشیدنیهای گازدار مانند انواع نوشابهها، سودا و ماءالشعیر، چای، مواد غذایی محرک و ادویه دار، مرکبات. حتیالمقدور سعی کنید در مصرف این مواد غذایی حد تعادل را رعایت کنید و قبل از خواب این مواد را مصرف نکنید.
3- در هنگام خوابیدن سعی کنید سر خود را چند سانتیمتر بالاتر از بدن خود ببرید. میتوانید سر خود را بر روی بالش قرار دهید. این حالت سبب میشود تا از سوزش سر دل و ترش کردن جلوگیری شود. استفاده از بالش حجیم برای این کار مناسب میباشد.
4- اگر سیگاری هستید، فورا سیگار را ترک کنید، زیرا سیگار کشیدن اسفنگتر مری را تضعیف میکند و بازگشت اسید معده به مری را راحتتر میکند و ترش کردن را تشدید میکند.
5- به مقدار کافی آب بنوشید، زیرا آب اسید معده را رقیقتر میکند و سبب میشود تا اسید معده در جای اصلی خود که معده می باشد قرار بگیرد و کمتر به سمت مری بازگشت کند. مصرف شیر کم چرب نیز به خنثی کردن اسید معده نیز کمک قابل توجهی خواهد کرد.
6- رعایت راهکارهای درمانی طبیعی: برخی از گیاهان دارویی به تسکین حالت ریفلاکس کمک میکنند، مثلا اضافه کردن دارچین به غذاها و یا به چای، مصرف دم کرده های گیاهی مانند دم کرده بابونه، جویدن سیر و بادام از راه کارهایی است که میتوان آنها را رعایت کرد تا از ترش کردن جلوگیری شود. لازم به ذکر است که مصرف گیاهان دارویی که نامهای آشنایی ندارند تنها تحت نظر طب سنتی مجاز می باشد، زیرا ممکن است که مصرف خودسرانه برخی گیاهان دارویی مضراتی هم داشته باشد.
7- اگر راهکارهای گفته شده را اجرا کردید و باز هم حالت ریفلاکس داشتید، میتوانید تحت نظر متخصص گوارش از داروهای آنتی اسید (ضد اسید معده) استفاده کنید.
تذکر: بیماری ریفلاکس اگرچه میزان شیوع بالایی در جامعه دارد، اما بیماری بسیار مهمی به شمار میرود، زیرا در صورت جدی نگرفتن آن، مشکلات زیادی در حیطه سلامت فرد به وجود خواهد آمد، مثلا صدمات جبران ناپذیری به مری فرد وارد میشود. اگر ریفلاکس همراه با سرفه شود، به ریههای فرد به مرور زمان آسیب وارد میکند و تنفس فرد را تحت تأثیر قرار میدهد و حتی ممکن است در صورت عدم پی گیریهای لازم این بیماری و درمان مناسب آن، زخمهای مری ایجاد شود و به مرور زمان بر اشتها، وزن و …… فرد تأثیر جدی و منفی بگذارد. بنابراین اگر فرد با ترش کردنهای مداوم مواجه شود، باید به متخصص گوارش مراجعه کند و راه کارهای درمانی و دارویی را انجام دهد.
تذکر: سوزش سر دل تنها یکی از نشانههای ریفلاکس میباشد. علایم دیگر این بیماری شامل موارد زیر میباشد:
– درد قفسه سینه
– درد و سوزش هنگام دراز کشیدن
– نفخ
– استفراغ خونی و یا مدفوع خونی و یا سیاه رنگ
– آروغ زدن
– دشواری بلع غذا: احساس تنگ شدن مری به طوری که فرد احساس میکند مواد غذایی در گلوی او گیر کرده است.
– احساس طعم تلخی
– سکسکههای مداوم
– تهوع
– از دست دادن وزن بدون هیچ علت منطقی
علت ترش شدن دهان بعد از غذا
– خس خس کردن و سرفههای خشک، خشونت صدا و درد مزمن گلو
– احساس تنگی نفس
تذکر: مصرف نوشیدنیهای الکلی، مشکل ریفلاکس را افزایش میدهد.
تذکر: مشکل ریفلاکس در برخی از خانمهای باردار ایجاد میشود. این خانم ها باید بدانند که این مشکل تنها در دوران حاملگی شان وجود دارد و با پرهیز غذایی و رعایت نکات گفته شده میتوانند تا حد زیادی بر این مشکل فائق آیند، اما در صورت عدم تحمل این حالت باید پزشک زنان خود را در جریان قرار دهند و دستورالعملهای درمانی او را رعایت کنند.
تذکر: به افرادی که از مشکل ریفلاکس رنج میبرند توصیه میشود تا به جای مصرف سه وعده غذایی، شش وعده غذایی سبک مصرف کنند و نگذارند معدهشان خالی بماند تا اسید معده به سمت مری برنگردد.
معجزه عسل برای بیماران مبتلا به ریفلاکس
توصیه میشود تا افراد مبتلا به ریفلاکس قبل از خوردن هر وعده غذایی، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی مصرف کنند. میتوانید عسل را با مقداری نان مصرف کنید، اما حدود 20 دقیقه پس از آن از مصرف مایعات و آب خودداری کنید، زیرا کارایی عسل را برای بهبود ریفلاکس کاهش میدهد، زیرا آب سبب رقیق شدن عسل و کم شدن کارایی آن میشود.
همانطور که گفته شد علت اصلی ریفلاکس، تضعیف اسفنگتر مری میباشد.
مصرف عسل، سبب تحریک این اسفنگتر شده و رشد مجدد این اسفنگتر را سبب میشود. در نتیجه با مصرف مداوم عسل این تحریک مدام صورت گرفته و سبب کاهش احتمال برگشت محتویات مری به معده میشود. علاوه بر این عسل خاصیت ضد میکروبی دارد و میکروبهای مضر معده را از بین میبرد.
تذکر: اگر فرد مبتلا به ریفلاکس تحت نظر متخصص اقدام به انجام درمانهای دارویی کند و دستورالعملهای گفته شده را نیز رعایت نماید، اما باز هم مشکل او برطرف نشود، پزشک متخصص با در نظر گرفتن شرایط بیمار میتواند روش جراحی را به او پیشنهاد دهد. این عمل جراحیfundoplication نام دارد و از بدتر شدن ریفلاکس جلوگیری میکند.
در طی این عمل جراحی، متخصص گوارش، یک دریچه مصنوعی را در بالای معده فرد قرار میدهد تا اسید معده توسط این دریچه مهار شود و به مری بازگشت نداشته باشد. جراحان از طریق برش در قسمت بالایی شکم و قفسه سینه، لوله باریکی را که به نور مجهز است وارد میکنند و جراحی را انجام میدهند و به طور معمول درصد کمی از افراد مبتلا به ریفلاکس، راه حل جراحی را انتخاب میکنند، زیرا بسیاری از آنها توسط دارو و تغییر سبک زندگی بهبودی کامل و یا نسبی پیدا میکنند. به عبارت دیگر جراحی برای درمان ریفلاکس آخرین راه حل میباشد.
تذکر: بیماری ریفلاکس در کودکان و نوزادان هم وجود دارد، اما تشخیص آن دشوارتر از بزرگسالان است، زیرا بیان حالات درونی برای کودک و نوزاد امکانپذیر نیست. تنها والدین باید به علایم ظاهری این بیماری در کودک خود مانند استفراغهای مکرر، خس خس سینه، گریههای مکرر، امتناع از شیر خوردن، وزن نگرفتن، مدام آروغ زدن و بوی بد دهان توجه داشته باشند و در صورت دیدن این علایم، فورا کودک و یا نوزاد خود را نزد متخصص اطفال ببرند.
معمولا نوزادانی که والدین آنها مبتلا به ریفلاکس بودهاند، بیشتر احتمال دارد که به ریفلاکس در ماههای اول زندگی مبتلا شوند.
زهره لطیفی
بخش سلامت تبیان
مطالب مرتبط:
ریفلاکس؛ برگشت اسید معده به مری
10 نشانه ترش کردن غذا
آیا معده تان ترش می کند؟
9 راه جلوگیری از ترش کردن غذا
توصیه هایی برای مبتلایان به سوزش سر دل
ترش کردن معده، بیماری های دیگری را در پی دارد
10 نکته درباره سوزش سردل
سوزش سردل و درمان آن
بیماری ریفلاکس و علل آن
شما با ثبت نام در هايپركلابز مي توانيد از مطالب گوناگون ، بخشهاي جذاب و تخفیف های ویژه استفاده نمایید، علاوه بر این در مسابقات شرکت کنید و جایزه بگیرید.
علت ترش شدن دهان بعد از غذا
علت ترش کردن چیست؟
ایران ناز: مری عضوی است عضلانی که بهصورت یک لوله بلند در حدود سی و چند سانتیمتر (اندازه مری بر حسب افراد مختلف متفاوت است) از پشت دهان (حلق) شروع شده و از داخل قفسه صدری (قسمت استخوانی عضلانی فوقانی بدن) گذشته و در زیر حجاب حاجز (پردهای که قفسه صدری را از شکم جدا میسازد) به معده وصل میشود.
مری راه عبور موادغذایی از دهان به معده است. غذا بعد از جویدهشدن در دهان با حرکات ارادی عضلات حلق وارد مری شده و بعد با کمک حرکات دودی عضلات جدار مری به پایین رانده شده و وارد معده میشود.
محل اتصال مری به معده به علت وجود زاویه تند و قرارگرفتن حداقل ٢ تا ٣ سانتیمتر از انتهای مری در داخل شکم و تاثیر فشار مثبت داخل شکم بر روی این قسمت و چند عامل دیگر بهصورت یک دریچه یکطرفه عمل میکند و اجازه عبور غذا را از مری به معده میدهد ولی از برگشت محتویات معده به داخل مری جلوگیری میکند.
کار این دریچه فیزیولوژیک به علت عوامل مختلف از قبیل چاقی، بالارفتن فشار داخل شکم به دلیل تجمع چربی، پرخوری و انباشتن معده از غذا میتواند اختلال پیدا کند و در نتیجه محتویات معده که شامل موادغذایی، شیره معده (که بهشدت اسیدی است) و ترشحات قلیایی صفراوی است به داخل مری برگشت نماید. خوردن بعضی از موادغذایی مانند قهوه، شکلات و استعمال دخانیات همراه با پرخوری زمینه را برای این کار مساعد میکند.
گاهی قسمتی از معده که در حالت طبیعی تماما در شکم قرار دارد، به داخل قفسه صدری میرود، در این حالت نیز دریچه فیزیولوژیک محل اتصال مری به معده کار طبیعی خود را نمیتواند انجام دهد و در نتیجه شیره معده به داخل مری وارد میشود. ترشحات معده اسیدی است، بعضی از اوقات به علت برگشت محتویات دوازده (قسمتی از روده باریک که بلافاصله بعد از معده شروع میشود) که حاوی صفرا و کاملا قلیایی است، محتویات معده قلیایی میشود.
حال اگر به علل گفته شده در بالاتر ترشحات معده چه اسیدی و چه قلیایی به داخل مری برگشت کند، مخاط مری که بسیار حساس بوده و عادت به ترشحات اسیدی و قلیایی ندارد، دچار سوختگی شده و در نتیجه ورم مری ایجاد میشود. این تورم مری میتواند از یک قرمزی ساده مخاط تا زخم سطحی یا عمیق و در مراحل پیشرفته حتی به تنگشدن مری منجر شود.
علایم بالینی این بیماری میتواند بهصورت درد یا سوزش پشت استخوان جناق سینه و گاهی به صورت دردهای شدید قفسه صدری که معمولا در پشت جناق سینه در قسمت پایین پیدا میشوند، بروز کند.
بعضی اوقات این دردها فوقالعاده شدید شده و میتواند با دردهای قلبی آنژین صدری و سکته قلبی و دیگر دردهای قفسه صدری اشتباه شود، علایم بالینی میتواند بهصورت ترششدن حلق و دهان که به آن «ترشکردن» میگویند، تظاهر کند یا میتواند به صورت تلخی دهان و برگشت موادغذایی داخل معده به داخل حلق و دهان خودنمایی کند.
شکل ساده این برگشت موادغذایی معمولا بعد از صرف مقداری زیاد غذاهای آبکی مثل: سوپ، آبگوشت، آش، بیشتر اتفاق میافتد. در اثر تکرار برگشت شیره معده به داخل مری، کمکم مخاط مری که با این نوع مواد سازگاری ندارد، متورم و بعد زخم میشود و گاهیاوقات زخم منجر به ورم مزمن و بالاخره تنگی مری میگردد، که در این صورت بیمار دچار اشکال در عمل بلع میشود. این اشکال در بلع اول نسبت به غذاهای مایع و بعدا نسبت به غذاهای جامد خواهد بود.
در نهایت ممکن است ورود غیرطبیعی و مکرر شیره معده به داخل مری باعث تغییر مخاط طبیعی مری به یک بدخیمی یا سرطان مری شود که در این مواقع درمان بدون عمل جراحی دیگر امکانپذیر نیست.
درمان
درمان در مراحل اولیه و در صورتی که فتق معده به داخل قفسه سینه وجود نداشته باشد، شامل کمکردن وزن (در صورت چاقی)، جلوگیری از پرخوری و دستکشیدن از غذا قبل از سیرشدن و صرفنظر کردن از چند لقمه آخر و در نتیجه جلوگیری از بزرگشدن معده و جلوگیری از بلع هوا در ضمن غذا خوردن است.
معمولا در طی نوشیدن یا حرف زدن زیاد ضمن غذا خوردن یا تند خوردن مقدار قابل توجهی هوا همراه غذا بلع میشود؛ مخصوصا در موقع خوردن غذاهای مایع مثل سوپ و آش و آبگوشت، چای و مشابه آن این مساله بارزتر است.
برای دفع هوا، راه رفتن بعد از صرف غذا و پرهیز از خوابیدن یا دراز کشیدن بلافاصله بعد از صرف غذا مخصوصا در مورد غذاهای شامگاهی توصیه میشود، غذا باید چند ساعت قبل از خواب صرف شود تا معده وضعیت کافی برای تخلیه مواد غذایی به داخل رودهها را داشته باشد.
خودداری از خوردن غذاهای محرک مثل ادویهجات، شکلات، چای پررنگ، قهوه و استعمال دخانیات مخصوصا چپق (پیپ) نیز در کاهش علایم موثر است.
همانطور که قبلا ذکر شد، به دلیل امکان تغییر شکل مخاط مری و احتمال بروز سرطان لازم است، بیمار مرتبا تحتنظر بوده و در صورت لزوم با آندوسکوپی (دیدن مری با دستگاه بهطور مستقیم) و بررسی دقیق مخاط مری، نمونهبرداری جهت بررسی بافتی (آسیبشناسی) انجام گیرد.
در صورتی که درمانهای مواظبتی مفید واقع نشد باید از بعضی از داروهایی که اسید معده را کاهش میدهند، استفاده شود ولی به علت اثرات سوء این داروها روی مخاط معده استفاده از آنها باید محدود و با تجویز پزشک باشد.
حال اگر تمام دستورات و درمانهای گفتهشده در بالا به نتیجه نرسید و علایم بالینی برطرف نشد و مشکل بیمار ادامه یافت یا در صورتی که بیمار دچار فتق معده به داخل سینه (فتق هیاتال) باشد، باید به عمل جراحی برای درمان اقدام نمود.
در موقع جراحی باید سعی شود که وضعیت محل اتصال مری به معده بهصورت طبیعی برگردانده شود تا از برگشت محتویات معده به داخل مری جلوگیری به عمل آید. این عمل جراحی بر حسب خصوصیات و نوع بیماری و انتخاب جراح میتواند از راه قفسه صدری یا از راه شکم صورت گیرد.
همچنین میتوان به وسیله جراحی آندوسکوپیک بدون شکاف پوستی با ایجاد سه سوراخ در داخل قفسه صدری یا شکم با وسایل مخصوص این عمل جراحی و ترمیم را انجام داد. این تکنیک هنوز در مراحل ابتدایی است و از نتایج آن اطلاع کامل در دسترس نیست.
اعمال جراحی در بهترین شرایط ١٠ تا ١٥ درصد با عدم موفقیت همراه است که به علل مختلف ارتباط دارد. در این صورت بیمار احتیاج به عمل مجدد پیدا میکند.
برای عمل جراحی، بیمار ٢٤ ساعت قبل در بیمارستان بستری میشود و حدود ٨ ساعت قبل از عمل به بیمار توصیه میشود چیزی نخورد تا معده تخلیه شده و در حال استراحت کامل باشد. بعضی از جراحان ترجیح میدهند بیمار چند روز قبل از عمل غذای کمحجم میل کند (اهم غذاهای پرحجم عبارتند از: برنج، نان، سیبزمینی، سبزیجات) مخصوصا در بیماران چاق و با شکم بزرگ که نفخ شکم دارند.
به بیمار توصیه میشود از غذاهای کمحجم مثل گوشت و به میزان کمی مایعات استفاده کنند و در صورت یبوست چند روز قبل از عمل به طور مکرر از داروهای ملایم استفاده نمایند تا رودهها تخلیه کامل شود. در این صورت نفخ شکم به حداقل میرسد.
آزمایش خون و عکسبرداری بر حسب ضرورت انجام میشود. شب قبل از عمل به تشخیص پزشک از داروهای آرامبخش و خوابآور استفاده میشود تا بیمار صبح روز بعد به علت بیخوابی افسرده و خسته نباشد.
بعد از وارد شدن به اتاق عمل متخصص بیهوشی که شب قبل از عمل از بیمار دیدن نموده و با او آشنا شده است با تزریق داروی بیهوشی به داخل رگ و استنشاق گاز بیهوشی از راه بینی، بیهوشی را شروع میکند و بیمار به آرامی به خواب رفته و از آن لحظه به بعد چیزی را احساس نمیکند.علت ترش شدن دهان بعد از غذا
به فاصله کوتاهی پس از عمل بیمار بیدار شده و قادر است به سوالات ساده با ایما و اشاره و حتی حرف زدن جواب دهد ولی هنوز کمی گیج است که این حالت بر حسب مدت بیهوشی، نوع داروی بیهوشی و قدرت بدنی، فکری و روانی بیمار میتواند برای یکی، دو ساعت ادامه داشته باشد.
بعد از آن تنها چیزی که بیمار را ناراحت میکند، درد محل عمل است که آن هم با دادن مقادیر کافی داروی مسکن قوی کاملا آرام میگیرد تا حدی که بیمار میتواند به آسانی سرفه کند. تنفس عمیق و سرفه در بیماران بالاتر از سن ٥٠ و آنهایی که عادت به استفاده از دخانیات دارند، کاملا ضروری است.
بیمار بعد از عمل جراحی به صورت نیمه نشسته در روی تختخواب اتاق خود قرار میگیرد و بعد از چند ساعت میتواند روی لبه تخت بنشیند، این عمل معمولا باید به آرامی و آهسته صورت گیرد تا از بروز درد شدید جلوگیری شود. خوردن مایعات هر موقع بیمار میل داشت و تحمل کرد، میتواند شروع شود.
بعضی از بیماران نسبت به داروهای بیهوشی حساسیت به خصوص و حالت تهوع و استفراغ دارند که احتیاج به دارو نداشته و خودبهخود بعد از چند ساعت از بین میرود.
بیمار باید صبح روز بعد از تختخواب پایین آمده و راه برود و از دستشویی استفاده کند. در حدود ٥ تا ٧ روز پس از عمل در صورتی که عارضهای بروز نکرده باشد، از بیمارستان مرخص شده و یک تا دو هفته بعد از آن به آرامی به کار روزانه خود برمیگردد.
این برگشت به کار در بیماران کاملا متفاوت و با خصوصیات و شغل فرد ارتباط تنگاتنگ دارد.
تاکید بر این نکته ضروری است که به دلیل احتمال بروز سرطان قویا توصیه میشود که این بیماران با وجود علایم بالینی قابل تحمل که گاهی در زندگی روزمره آنها مشکل بزرگی ایجاد نمیکند، حتما تحت نظر پزشک قرار گیرند و با آندوسکوپی (دیدن مستقیم مخاط مری) بررسی و در صورت لزوم بافتبرداری از مخاط مری انجام شود تا در صورت مشاهده تغییرات بدخیمی قبل از اینکه بیماری پیشرفت کند، درمان لازم آن انجام گیرد و از گسترش بیماری که نتیجه فوقالعاده بدی دارد، جلوگیری شود.
فال ورق یکی از قدیمی ترین و پرطرفدارترین نوع فالگیری است که، در آن از ورقهای بازی (پاسور) استفاده میشود. آورده اند که قدمت فال ورق به مصر باستان میرسد و با باورهای قدیمی نسبت به ایزد مصری دبیران یعنی ثوث ارتباط دارد. در اروپا این کار از قرن ۱۴ میلادی رواج پیدا کرد.
یک دسته ورق استاندارد امروزی که در دنیا به نام ورق انگلیسی-آمریکایی شناخته شده (یعنی دسته ورق ۵۲ تایی شامل چهار خال دل، خشت، گشنیز و پیک) میتواند برای گرفتن فال ورق بکار رود .
برای گرفتن فال ورق ( فال پاسور ) ابتدا به مدت چند ثانیه افکار خود را متمرکز کرده و به چیزی فکر نکنید
در پایین صفحه ۵۲ ورق به پشت ، نمایش داده شده ، شما بایداز بین آنها هفت ورق انتخاب کنید که بعد از انتخاب هر ورق در قسمت نتیجه ی فال ، توضیحات آن ظاهر میشود . (دقت کنید که با هر کلیک فقط یک ورق ظاهر میشود ، شما میتوانید تعبیر آن را یکی یکی و یا پس از پایان هفت انتخاب از قسمت نتیجه ی فال مطالع کنید .علت ترش شدن دهان بعد از غذا
جهت گرفتن دوباره فال روی دکمه فال مجدد ، در پایین همین صفحه کلیک کنید و مراحل بالا را تکرار کنید .
بیننده گرامی ، اعتقاد به فال و فالگیری چیزی جز جهل و خرافه پرستی نیست ، لطفا به این قسمت فقط و فقط به عنوان سرگرمی نگاه کنید.
ضمنا سایت نیک صالحی ، هیچ گونه فعالیتی در زمینه گرفتن فال به صورت حضوری و تلفنی ندارد .
© کلیه حقوق متعلق به سایت نیک صالحی می باشد. باز نشر مطالب تنها با ذکر منبع مجاز می باشد .
علت ترش شدن دهان بعد از غذا
آرایش
مدل مو
مدل لباس
اخبار
سبزی خردکن
درمان مشکل ترش کردن معده
همه ما ممکن است گاهی اوقات دچار حالت ترش کردگی معده شویم که در این وضعیت میزان اسید معده افزایش مییابد و به اصطلاح معده اسیدی میشود.
به گزارش ایسنا، در مقاله جدید مرکز پزشکی تخصصی مایوکلینیک چند راه حل ساده برای درمان مشکل ترش کردن معده ارائه شده است.
این مشکل زمانی بروز میکند که غدد گوارشی در معده اسید زیادی ترشح میکنند و وقتی مقدار آنها از حد معمول بیشتر شود، احساس سوزش سردل بروز میکند که با مصرف غذاهای ادویهدار تشدید میشود.
کارشناسان چندین اقدام خانگی را پیشنهاد میکنند که برای درمان این حالت مفید و موثر هستند.
به گزارش شبکه خبری تورنتو نیوز، از مصرف نوشیدنیهای گازدار و حاوی کافئین پرهیز کرده و چای گیاهی را جایگزین آن کنید. هر روز یک لیوان آب ولرم بنوشید.
موز، هندوانه و خیار را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. در ضمن آب هندوانه هم برای درمان ترشی معده بسیار مفید است.
هر روز یک لیوان شیر بنوشید. حتما آخرین وعده غذایی را 2 تا 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف کنید. بعلاوه همواره وعدههایی غذایی کوچک، منظم و سروقت داشته باشید. از مصرف موادی مثل سرکه، غذاهای ادویهای، ترشی و خیارشور خودداری کنید. فاصلههای طولانی مدت بین هر وعده غذایی یکی دیگر از عوامل افزایش اسید معده است. بنابراین توصیه میشود زمان بین وعدهها را کوتاهتر کنید اما وقت مشخصی را در هر روز به خوردن اختصاص دهید. مقداری برگ نعناع را در آب جوش بجوشانید و این جوشانده را یک لیوان بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.
مکیدن مقداری میخک عطاری یک راه کار موثر دیگر در این زمینه است. لیمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردنیهایی شناخته شده هستند که اسید معده را کاهش داده و سوزش سردل را بهبود میدهند. سیگار و الکل هر دو اسید معده را افزایش میدهند اما در عوض جویدن آدامس به دلیل تولید بزاق و کمک به حرکت غذا در مجاری گوارشی، علائم سوزش سردل را کاهش میدهد. زنجبیل به هضم غذا کمک میکند چه به صورت پودر و یا به صورت کپسول باشد.
همچنین نوشیدن یک لیوان شربت آب لیمو یک ساعت قبل از ناهار علائم این مشکل را کاهش میدهد. علاوه بر اینها مصرف سبزیجاتی مثل کلم، کدو حلوایی، لوبیا، هویج و پیاز بهاری در کاهش علائم ترش کردگی معده موثر است.
ویرایش و تلخیص:آکاایران
شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید
چه عواملی باعث کاهش اسید معده می شود , راههای جلوگیری از ترشح اسید معده , راه های درمان کردن ترش کردن معده , راههاي جلوگيري از ترش كردن معده , ترش شدن دهان بعد از خوردن چای , علت جوشیدن معده در بارداری , علت ترش كردن معده چيست؟ , جلوگیری از جوشش آب میوه , قرص درمان ترشی معده , درمان ترش كردن معده , ترش شدن چای در دهان , داروي ترش كردن معده , علائم ترش كردن معده , درمان ترش کردن معده , کاهش ترشح اسید معده , ترش کردن ماه رمضان , دلیل ترش کردن معده , ترش کردن سریع ماست , سیب برای ترش کردن , علت ترش کردن معده , رفع ترش كردن معده , قرص ترش کردن معده , علت ترش شدن دهان , ضربه سر ترش کردن , اصطلاح ترش کردن , درمان ترش كردن , چرا ترش میکنیم , علت ترش معده و , درمان ترش معده , ترشح اسید معده , اسیدی شدن معده , اذیت کردن معده , ایا ترش است ؟ , رفع ترشی معده , ترش كردن معده , ترش کردن دهان , پاک کردن معده , ترش كردن گلو , علت ترش کردن , قرص ترش کردن , علت ترش معده , ترش شدن معده , درمان معده , ترشی معده , ترش معده
سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

علت ترش شدن دهان بعد از غذا
دیدگاهتان را بنویسید