خواص دارویی و گیاهی
کسانی که ورزش میکنند دوست دارند از وقتشان بهطور مؤثر استفاده کنند و بیشترین بهره را از جلسات ورزشیشان ببرند. اگر بهترین زمان تمرین و ورزش برای کاهش وزن را بدانید، سریعتر به نتیجه میرسید. این نکته هم برای ورزشکاران و هم برای افرادی که با هدف کاهش وزن ورزش میکنند مفید است.
همانطور که در ادامه خواهید خواند، مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد بهترین زمان روز برای ورزش کردن با هدف چربی سوزی و عضلهسازی چه وقت است، اما زمان تنها یکی از عواملی است که بر عملکرد تمرینیتان اثر میگذارد. عوامل دیگری مانند شدت و مدت زمان ورزش نیز نقش بسیار مهمی دارند و نباید از آنها غافل شد.
وقتی صبحها ورزش میکنید بدن شما تمایل بیشتری برای چربی سوزی دارد، به ۲ دلیل:
اگر بعدازظهرها ورزش کنید عملکرد بهتری خواهید داشت. مطالعات گوناگونی عملکرد افراد را در ورزش صبح و بعدازظهر مورد تحلیل و بررسی قرار دادند. نتایج مطالعات نشان داد جلساتی که بعدازظهرها برگزار میشد از نظر عملکرد ورزشی، استقامت و قدرت نتایج بهتری دربرداشت. افراد شرکتکننده گزارش دادند که واکنش بدنشان بعدازظهرها بهتر از صبحهاست و میتوانند تمرینات بیشتری انجام بدهند.
مطالعات و تئوریهای گوناگون مفید است و میتوانید برای کسب آگاهی دربارهی بهترین زمان تمرین از آنها بهره ببرید اما باید بدانید تشخیص بهترین زمان برای شما به عهدهی شخص شماست. در این بخش دربارهی نکاتی صحبت میکنیم که در این تصمیمگیری به شما کمک میکنند:
ورزش کردن برای سلامتی و کاهش وزن اضافی اهمیت دارد و شما باید بخشی از روزتان را به ورزش کردن اختصاص دهید، چه صبح و چه بعدازظهر. بعضی افراد صبحها را ترجیح میدهند چون انگیزهی بیدار شدن پیدا میکنند و در طول روز پرانرژیتر هستند اما برای همه اینطور نیست. بررسی کنید ببینید ورزش کردن در چه زمانی از روز برای شما مناسبتر است و چند هفته به آن پایبند بمانید تا نتیجهاش را ببینید. در پایان فراموش نکنید که طبق توصیهی دپارتمان سلامت ایالات متحده آمریکا، بزرگسالان باید در هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه ورزش با شدت بالا انجام بدهند.
برگرفته از: caloriesecrets.net
بهترین زمان از روز برای انجام تمرینات ایروبیک (هوازی) کی است؟ پاسخ این است که هر وقت که دوست داشتید. مهمترین مسئله این است که فقط باید فعالیت هوازی داشته باشید. تمرینات قلبی-عروقی مداوم مثل پیاده روی، دو، پله نوردی، یا دوچرخه سواری به مدت ۳۰ دقیقه چربی سوزی می کند و مهم نیست در چه ساعتی از روز باشد. اما اگر می خواهید بیشتری فایده ممکن را از هر دقیقه تمرینتان ببرید، باید صبح ها زودتر بیدار شوید و قبل از خوردن صبحانه تمرین خود را انجام دهید. فعالیت های ایروبیک در صبح ناشتا نسبت به انجام این تمرینات در طول روز سه مزیت عمده دارد:
در اول صبح وقتی شکمتان خالی است، سطح گلیکوژن (کربوهیدرات ذخیره بدن) عضلات و کبد پایین است. اگر ساعت ۷ شی شام خورده باشید و صبحانه تان را نیز ۷ صبح بخورید، یعنی بدنتان ۱۲ ساعت بدون غذا بوده است. طی این روزه ۱۲ ساعته سطح گلیکوژن کم کم پایین می آید تا گلوکز لازم برای عملکردهای مختلف بدن را حتی در موقع خواب فراهم کند. درنتیجه، شما با گلیکوژن و قند خون بسیار پایین از خواب بیدار می شوید—که بهترین محیط برای سوختن چربی ها به جای کربوهیدرات است. اینکه چقدر بیشتر چربی سوزی می کنید مشخص نیست اما برخی تحقیقات نشان داده که وقتی تمرینات کاردیو وقتی گلییکوژن بدن خالی است انجام شود، تا ۳۰% بیشتر خواهد بود.
حالا باید دید که این فرایند چطور انجام می شود. تقریباً ساده است. کربوهیدرات (گلیکوژن) منبع اصلی انرژی بدن است. وقتی ذخیره این منبع انرژی کم باشد بدن مجبور می شود به سراغ منابع ثانویه انرژی یا ذخائر بدن برود که چربی هاست. اگر تمرینات کاردیو را بلافاصله بعد از خوردن غذا انجام دهید، باز هم چربی سوزی خواهید کرد اما مقدار کمتری چربی خواهید سوزاند چون اول کربوهیدرات هایی که مصرف کرده اید خواهد می سوزد. همیشه ترکیبی از کربوهیدرات و چربی بعنوان سوخت در بدن می سوزد اما برحسب زمان انجام تمرینات کاردیو، می توانید نسبت سوختن چربی ها را به کربوهیدرات تغییر دهید. اگر نمی توانید اول صبح تمرینات هوازی را انجام دهید، بهترین زمان دیگر برای این کار بلافاصله بعد از تمرینات بدنسازی است. تمرینات بدنسازی فعالیت غیرهوازی است (کربوهیدرات سوز) و درنتیجه گلیکوژن عضلات را تخلیه می کند. به همین دلیل است که انجام تمرینات هوازی بعد از بدنسازی دقیقاً همان اثر تمرینات اول صبح را دارد.
دومین فایده انجام تمرینات در اول صبح تاثیری است که بعد از تمرین به جای میگذارد. وقتی تمرین کاردیو را اول صبح انجام می دهید، نه تنها در طول زمان تمرین چربی سوزی می کنید، بلکه این چربی سوزی با سرعت بیشتر بعد از تمرین نیز ادامه خواهد داشت. اما چرا؟ به این دلیل که یک جلسه شدتی تمرین قلبی-عروقی متابولیسم بدن شما را تا ساعت ها بعد از اتمام جلسه تمرین بالا نگه می دارد. اگر تمرینات کاردیو را شب انجام دهید هنوز هم طی تمرین چربی سوزی می کنید و می توانید از آن استفاده ببرید اما با انجام تمرینات کاردیو در شب دیگر نمی توانید از فایده چربی سوزی بعد از تمرین هم استفاده کنید چون متابولیسم شما وقتی به خواب می روید به شدت زیادی پایین می آید.
چربی سئزی بیشتر تنها دلیل انجام تمرینات ایروبیک در اول صبح نیست. فایده سوم انجام این تمرینات در صبح آن حس پیشرفت و اشتیاق است که تا پایان روز همراهتان خواهد بود. ورزش می تواند تجربه ای دلپذیر و لذت بخش باشد اما هرچه سخت تر و چالش انگیزتر شود، صبح ها زود بیدار شدن هم برایتان مهم تر می شود. وقتی از هر کاری که به نظرتان ناخوشایند می آید طفره بروید، آن کار تا پایان روز گریبانتان را می گیرد و حس عدم موفقیت، استرس و گناه در شما ایجاد می کند.
شاید صبح زود بیدار شدن و ورزش کردن به نظرتان سخت بیاید اما یک دقیقه به زمانی فکر کنید که یک کار خیلی سخت را در زندگیتان انجام دادید و موفق شدید. آیا بعد از آن احساس فوق العاده ای نداشتید؟ انجام هر کاری، مخصوصاً کاری که از نظر فیزیکی سخت باشد، نوسانی در شما ایجاد می شود. وقتی اینکار ورزش باشد،این نوسان فیزیولوژیکی و روانی می شود. از نظر فیزیولوژیکی ورزش باعث می شود که در بدن اندورفین آزاد شود. اندورفین ها هورمون های شبه افیون هستند که صدها مرتبه از قوی ترین مروفین ها هم قوی تر هستند. این اندورفین ها روحیه شما را بسیار شاد و بشاش می کند، استرستان را پایین می آورد، گردش خون را در بدنتان تقویت می کند و درد را تسکین می دهد. به این ترتیب وقتی صبحها زود از خواب بیدار شوید و وزش کنید، تا پایان روز شاد و سرحال خواهید بود واسترس کمتری حس خواهید کرد.
هنوز هم می گویید نمی توانید صبحها زود از خواب بیدار شوید؟ اشکالی ندارد خیلی از ما اینطور هستیم اما فقط باید بدانید که سختی این کار واقعاً ارزشش را دارد. اول ممکن است خیلی برایتان سخت باشد اما بعد از گذشت چند هفته آنقدر به آن عادت می کنید که اتوماتیک وار خودتان سر اسعت مشخص از خواب بیدار می شوید. فقط کافی است که امتحان کنید. با خودتان قرار بگذارید که این کار را اول فقط به مدت ۲۱ روز انجام دهید. وقتی آن ۲۱ روز تمام شود شما هم لاغرتر شده اید و صبح ورزش کردن هم دیگر برایتان به شکل عادت درآمده است. هرچه بیشتر اینکار را انجام دهید، میلتان برای انجام آن بیشتر می شود.
برچسب ها : برنامه کاهش وزنبهترین روش چربی سوزیچربی سوزیزمان چربی سوزیفیتنسلاغریمردمانهوازی
مواد اصلی و موثر قرص های چربی سوز اغلب شامل کافئین و افدرین است. مصرف این قرص ها گاهی دارای عوراض جانبی و حتی خطر مرگ است. لذا از مصرف بی رویه و خودسرانه آن ها باید جدا خودداری کرد. در این مطلب نظرات کارشناسان را در خصوص عوارض قرص های چربی سوز بر بدن دنبال می کنیم.
دکتر پروانه رحیمی، استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره این قرصها میگوید:«این گروه داروها به صورتهای مختلفی در بدن اثر میکنند و همهشان مضر نیستند. به عنوان مثال، داروهایی هستند که موجب تجزیه نشدن چربیها در روده شده و منجر به اسهال چرب میشوند. البته این داروها در طولانی مدت باعث دفع ویتامینهای محلول در چربی شده و فرد را با سوءتغذیه روبهرو میکنند.
گروه دیگری از داروهای چربیسوز هم هستند که مهارکننده جذب چربی هستند و باعث میشوند چربی وارد چرخه سوخت بدن نشود. اما به طور کلی داروهای چربیسوزی که سوخت و ساز بدن را بالا میبرند چند مشکل ایجاد میکنند و بیاحتیاطی و ناآگاهانه مصرف کردن آن ها میتواند موجب مرگ شود؛ مثلا داروهایی که روی غده تیروئید اثر کرده سوخت و ساز را از آن طریق بالا میبرند، در افرادی که مشکلات قلبی عروقی دارند، ممکن است موجب مرگ شوند.
از سوی دیگر، این داروها باعث از بین رفتن چربیهای سلولی شده و به بدن آسیب میرسانند. همچنین بالا رفتن سوخت و ساز روی دستگاه گوارش نیز اثرگذار بوده و باعث ناراحتیهای گوارشی میشود. پزشکی که برای افراد چاق( BMI بالاتر از ۳۰) این داروها را به تنهایی یا به صورت ترکیبی تجویز میکند، باید عملکرد داروها را توضیح دهد تا بیمار با آگاهی، مصرف چربیسوزها را انتخاب کند.
دکتر محمود بیگلر، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره این قرصها میگوید:«در شرایط کنونی این قرصها خارج از چرخه نظارت وزارت بهداشت و درمان در بازار توزیع میشوند. بیشتر این قرصها از کشورهای هند و پاکستان وارد ایران میشوند و هیچ اطمینانی به سلامت آن ها نیست و تضمینی هم برای لاغری افراد وجود ندارد.قرصهای چربیسوز توزیع شده در بازار استاندارد نیستند. این قرصها فقط افراد چاق را به سمت خود جذب کرده و منابع چربی را در بدن آنان آزاد میکنند.
قرص چربیسوز ونوستات تنها قرص استاندارد و تأیید شده در وزارت بهداشت و درمان است. این قرص فاقد عوارض است و برای افراد مشکلی را به وجود نخواهد آورد.
ونوستات )ارلیستات) یک مهارکننده برگشتپذیر آنزیم لیپاز است که با برقراری پیوند با این آنزیم، آن را غیرفعال میکند. بنابراین از هیدرولیز چربی تریگلیسرید به شکل قابل جذب (اسید چرب و مونوگلیسرید) جلوگیری میکند. این دارو از طریق خوراکی به مقدار ناچیزی جذب میشود و به همراه یک رژیم غذایی کنترلشده و کمکالری جهت کاهش وزن و نگهداری این وضعیت و نیز کاهش خطر برگشت چاقی به کار میرود.
پیشنهاد مطالعه: قرص چربی سوز ونوستات چیست و چگونه بر بدن اثر می گذارد؟
دکتر علی کشاورز، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز درباره این قرصها میگوید: قرصهای چربیسوز معمولا چربی بدن را میسوزاند. ترکیب اصلی در قرصهایی که اخیرا وارد بازار شده است اورلیستات است. این قرصها همراه با غذا، درصد زیادی از چربی غذا را دفع میکند. از آنجا که این دارو معمولا جذب بدن نمیشود، جزو دسته داروهایی است که عوارض جانبی کمی دارد. چون متابولیسم آن روی اندامهای بدن بیشتر میشود، اما وقتی جذب نمیشود، عوارض جانبی آن کمتر است. قرصهای آنتیلیپاز در واقع جذب چربی را مختل میکنند و در نتیجه جذب ویتامینهای محلول در چربی را نیز مختل مینمایند.
در واقع جذب ویتامین های E و D و A و k در مصرفکنندگان این قرصها صورت نمیگیرد. حال اگر قرار باشد فردی در کوتاه مدت از این قرصها استفاده کند، دچار مشکل نخواهد شد، اما اگر در درازمدت مورد استفاده قرار گیرد، عوارض جانبی رخ خواهد داد. این داروها موجب کمبود ویتامینهای محلول در چربی، افزایش خونریزی ماهیانه در خانمها در اثر اختلال در انعقاد خون به علت کمبود ویتامین k میشود. از سوی دیگر، کمبود هر یک از ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین E نیز عوارض خاص خود را دارد؛ به طور مثال، باعث جذب کمتر مواد مغذی آنتیاکسیدان در بدن میشود.
در غذاهای سرخ شده، کتلت، کوکو و فستفودها چربی زیادی وجود دارد. گاهی میتوان پس از صرف غذای چرب از این قرصها، مصرف کرد و صرفا مصرف محدود این قرصها توصیه میشود، نه مصرف مداوم و همیشگی آن ها. مصرف خودسرانه هر نوع دارویی از جمله این قرصها به هیچ عنوان صحیح نیست.
این قرص ها چگونه اثر می کنند؟
قرصهای چربیسوز اغلب دارای کافئین و افدرین هستند و بر اساس این دو ماده باعث افزایش مصرف کالری میشوند. افدرین باعث انبساط ریهها میشود؛ ضربان قلب و فشار خون را افزایش میدهد؛ باعث کاهش اشتها میشود و مانند یک دیورتیک عمل میکند، یعنی باعث افزایش دفع ادرار میشود. البته اگر شما آسپیرین یا یک نوع داروی قلبی یا داروی ضدآسم (غیر از افدرین) را مصرف میکنید یا این که نسبت به کافئین حساسیت دارید، نباید از قرصهای چربیسوز استفاده کنید، زیرا باعث نامنظم شدن ضربان قلب، مشکل شدن تنفس و بروز حملات دردناک میشوند.
کافئین نیز مثل افدرین باعث افزایش تولید گرما در بدن میشود و تحقیقات نشان داده است اضافه کردن آسپیرین به مواد حاوی کافیئن و افدرین، تولید این گرما را بیشتر میکند. هنگامی که دمای قسمت مرکزی بدن افزایش یابد، شما به طور خودکار انرژی بیشتری میسوزانید.
داروهای چربیسوز به علت کاهش سریع وزن، خیلی استفاده میشوند، اما بعضی افراد به این داروها خوب پاسخ نمیدهند. برای همین توصیه میشود در مصرف این داروها احتیاط کنید و از مصرف بی رویه و خودسرانه آن ها اجتناب کنید و فقط تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه این داروها را مصرف کنید.
عوارض جانبی مصرف قرص های لاغری چیست؟
در صورتی که این داروها بیش از اندازه مصرف شوند یا مدت مصرف بیش از چند هفته شود، عوارض زیر بروز می کند:
پیشنهاد مطالعه: قرص چربی سوز سی ال ای چیست؟ مکمل cla چه فواید و عوارضی دارد؟
حفظ وزن کاسته شده، چگونه ممکن است؟
اثر این داروها کوتاه مدت است. اگر فرد بخواهد پس از کاهش وزن، برای مدت طولانی ثابت بماند، باید در تمام مدت مصرف قرص، عادت غذایی اش را تغییر دهد و فعالیت ورزشی منظمی داشته باشد تا پس از قطع دارو با پرخوری به وزن اولیه بازنگردد.
داروهای ضد اشتها برای همه افراد توصیه نمی شوند. افراد مسن و کودکان نباید از این داروها استفاده کنند. در صورتی که می خواهید از داروهای لاغری استفاده کنید، حتماً پزشک را از شرایط جسمی تان مطلع سازید؛ اگر باردار یا شیرده هستید، حساسیت خاصی دارید و یا تحت درمان با داروی دیگری هستید یا در صورتی که مبتلا به دیابت، فشار خون ، بیماری قلبی ، صرع ، بیماری کلیوی، اعتیاد، تیروئید پرکار، افسردگی، سردرد میگرنی و فشار چشم هستید، حتماً پزشک را مطلع سازید.
آموزش تغذیه صحیح
در این روش، علل و عوامل چاقی بررسی و موشکافی میشود و ضمن این که شرح مفصلی از انواع غذاهای موجود در سفره های معمولی و مقدار کالری هر یک در اختیار فرد قرار میگیرد، روش محاسبه مقدار کالری مورد نیاز شخص نیز به او آموزش داده میشود.
(این که کدام غذاها و به چه میزانی باعث چاقی میشود و کدام غذا را میتوان به صورت آزاد استفاده کرد و) همگی این آموزش ها طی یک جلسه آموزشی، مطالعه کتاب و پیگیری (با مراجعه دو هفته یک بار) در اختیار فرد قرار خواهد گرفت تا به وزن مطلوب خود برسد.این روشی است که دکتر کرمانی در پیش گرفته است و توانسته است با اجرای آن، موفقیت چشمگیری در کاهش و نگهداشتن وزن افراد به دست آورد. تنها راه صحیح و پایدار برای کاهش وزن و نگهداشتن وزن جدید این است که چاق ها بدانند روش تغذیه گذشته شان اشتباه بوده است.
باید از داروها، عمل ها، وسائل ارتعاش، گوشواره ها، کمربندها و دستگاه های برقی،سوناها، لیپوساکشن و مانند آن ها دوری کنند و در فکر ایجاد راه حل و روشی مناسب در تغذیه باشند. باید در رفتارهای خوراکی، سفره ها و خوراکی ها تجدید نظر کرد. باید گذاشت همان سفره هائی که فرد را چاق کرده اند، او را لاغر کنند. برای همین باید در دانستنی های تغذیه نیز تجدید نظر کرد. باید دانست که لاغر شدن به معنای گرسنگی کشیدن نیست، بلکه به معنای تنظیم غذاهاست. چاق ها باید بدانند که رسیدن به اندام مناسب و سلامتی، گنج است؛ و نابرده رنج نیزگنج میسر نمیشود.
و در آخر :هیچ قرص و اکسیر سحرآمیزی برای کاهش وزن وجود ندارد. برای کاهش وزن باید از روش های مختلف رژیم غذای تحت نظر پزشک استفاده کنید و بیشتر ورزش کنید.