خاكشير در درمان يبوست
خاکشیر یکی از گیاهانی است که در فصول گرم سال بسیار طرفدار دارد. درمان یبوست با خاکشیر در تمام سنین یکی از راه های پرطرفدار است. با فواید خاکشیر آشنا شوید. شربت خاکشیر از جمله خوراکیهایی است که از گذشته تا کنون در طب سنتی به عنوان یک نوشیدنی برای جلوگیری از گرمازدگی استفاده میشود. خاکشیر علاوه بر خاصیت شگفت انگیزش برای گرمازدگی میتواند در درمان یبوست نیز کارساز باشد.
یبوست یکی از مشکلات شایعی است که در تمام سنین ممکن است رخ دهد. یبوست یک عارضه معده ای –روده ای رایج است. افرادی که این مشکل را دارند، حرکات معده ای و گوارشی کندتری دارند. به طور کلی اگر کمتر از ۳ بار در هفته دفع مدفوع دارید و مدفوع تان سفت و خشک است احتمالا به یبوست مبتلا شده اید. یبوست سرچشمه بسیاری از امراض است و نوع مزمن آن علاوه بر ناراحتی در هنگام دفع، انسان را بیحال و کسل کرده و خمیازه ایجاد میکند. همین طور باعث بد مزه شدن دهان شده و اشتها را از بین میبرد به همین دلیل درمان آن باید جدی گرفته شود.
بخوانید: ۴۵ درمان خانگی یبوست در کودکان و بزرگسالان
استفاده از خاکشیر برای درمان یبوست در طب سنتی بسیار شناخته شده است. امروزه یکی از مشکلات شهر نشینی کم تحرکی و در نتیجه مبتلا شدن به یبوست است. افراد ممکن است در طول زندگی خود بارها یبوست را تجربه کنند. در اکثر مواقع میتوان این عارضهی معدهای-رودهای را با درمانهای خانگی درمان و یا پیشگیری کرد. استفاده از خاکشیر همان درمان خانگی است که برای برطرف شدن یبوست بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.خاكشير در درمان يبوست
یبوست حاد ممکن است سبب بستهشدن روده شود، به نحوی که حتی ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد. علل بروز این عارضه ممکن است رژیم غذایی نامناسب، برهم خوردن تعادل هورمونی، اثر جانبی داروهای مصرفی یا آناتومی بدن باشد. روشهای درمان شامل اصلاح رژیم غذایی و تمرینات ورزشی است. همانطور که بیان کردیم یکی از دلایل بروز یبوست ممکن است کم تحرکی باشد اما یبوست عوامل مختلفی دارد که در ادامه بیشتر در مورد آنها توضیح میدهیم.
خاکشیر میتواند برای سوء مزاج سرد نیز استفاده شود. طبع خاکشیر به گونهای است که برای سرد مزاجی و یا گرم مزاجی مفید است. از نشانههای سرد مزاجی میتوان به خشکی دهان، کم میلی به آب، بد طعمی دهان، بیمیلی به خوراک، نفخ شکم، بروز برخی دردها از جمله درد معده، ضعف و لاغری که روز به روز بیشتر میشود، اشاره کرد.
هر چه سن بالا رود آب بدن کم میشود. به همین علت سالخوردگان بدن کم آب و خشکی دارند که همین امر موجب خشکی روده و در نهایت یبوست می شود. یکی از طبیعیترین و بیخطرترین روشها برای درمان یبوست در سالخوردگان استفاده از درمان یبوست با خاکشیر به صورت قندداغ است. با خوردن خاکشیر بدن مقدار آبی که نیاز دارد را جذب میکند و به مرور این مشکل برطرف میشود. لازم به ذکر است که با خوردن خاکشیر رنگ مدفوع اغلب سیاه میشود. در ضمن استفاده سالخوردگان از داروهای ملین و مسهلها زیان آور بوده و موجب کم شدن رطوبت بدنشان میشود؛ بنابراین استفاده از خاکشیر برای درمان یبوست در این دوره سنی مفید است.
اکثر کودکان دچار یبوست میشوند که باعث دل درد و جوش در بدنشان میشود. درمان یبوست با خاکشیر برای کودکان نیز مفید است و میتوان به راحتی به آنها خاکشیر داد. برای از بین بردن یبوست در کودکان هر روز یک قاشق غذا خوری خاکشیر را قندداغ کرده و به آنها بدهید. با مصرف خاکشیر طی یک دوره دل درد و بی قراری در کودکان کاهش پیدا میکند.
خانمها در دوران
بارداری و حتی بعد از زایمان دچار مشکل یبوست میشوند. در این دوران هر دارویی نمیتوانند
مصرف کنند. خاکشیر با داشتن طبع ملایم و معتدل بهترین گزینه در این دوران است. با این
وجود استفاده از آن در این دوران باید با احتیاط صورت گیرد.
برای مصرف
خاکشیر حتما آن را چند مرتبه بشورید تا خاک و ناخالصیهای آن جدا شود. بهترین روش
مصرف کردن خاکشیر جوشاندن آن با آب و چند حبه قند یا شکر است که به آن قنددداغ میگویند.
مصرف روزانه ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری خاکشیر با آب جوش و نبات علاوه بر بهبود یبوست به شفاف
شدن و زیبایی رنگ چهره کمک میکند چرا که خاکشیر مقوی هاضمه و مقوی معده است.
برای این که بدانید چگونه می توانید هفته ای نیم کیلو لاغر شوید و برنامه رژیم لاغری هفته ای ۵۰۰ گرم و چگونه در یک هفته نیم کیلو لاغر شویم…
طبیعت خاکشیر «گرم و تر» است و بدین جهت یکى از داروهاى مفید ضد سودا محسوب شده و در درمان بیماریهائى که سبب آنها از وجود «سودا» باشد بسیار کاربرد دارد و غالبا رفع عارضه را مىنماید. در واقع خاکشیر را باید یکى از داروهاى آنتىآلرژیک به شمار آورد.
درمان ضعف معده ناشى از «سوء مزاج سرد» (سودا) با خاکشیر
نشانه «سوء مزاج سرد» خشکى دهان، کم میلى به آب، بدگوارى طعام، بىمیلى به خوراک، نفخ شکم، بروز برخى دردها در معده، ضعف و لاغرى که روز به روز تزاید مىیابد.
درمان یبوست سوداوى یا عصبى روده با خاکشیر
نشانه آن کشیدگى شکم و انقباض روده است. به هنگام تخلیه بخشى از روده حلقهوار جمع شده، مدفوع دو تکه گردیده و راه روده چند دقیقه بسته مىشود. در این حال تکهاى از مدفوع خارج شده و تکه دیگر در جاى خود باقى مىماند. حتى با فشار نیز روده کاملا باز و تخلیه نمىشود. مقدارى از مدفوع در روده بجاى مانده و در نتیجه سموم و عوارض مختلفى را موجب مىگردد. باید یادآور شوم که اغلب مردم کموبیش بدین مرض دچار هستند.
درمان یبوست سالخوردگان با خاکشیر
سالخوردگان بدنشان کمآب و خشک شده و به همین نسبت رودههایشان نیز خشک و کمآب مىگردد و در نتیجه کمتر ترشح مىکند و این سببى براى یبوست آنان مىشود. در این مورد بهترین داروى طبیعى خاکشیر است که باید آن را کوبیده داخل استکان قندداغ کرده بنوشند. در اینجا لعاب خاکشیر روده را تر و نرم و سطح درونى آن را لیز نموده و سبب سهولت سیر مدفوع و رفع تدریجى عارضه مىگردد. با خوردن خاکشیر رنگ مدفوع اغلب سیاه مىشود.خاكشير در درمان يبوست
باید متذکر شوم که نزد اینگونه کهنسالان استفاده از حبهاى ملین و مسهلها زیانآور مىباشد، زیرا مانده رطوبت بدن آنان را کشیده و از میان برده و موجب خطر مرگ خواهد گردید.
درمان یبوست کودکان با خاکشیر
در کودکانى که مبتلاء به یبوست و دلدرد شده و جوشهائى در بدنشان پیدا مىشود اگر روزى یک قاشق چایخورى خاکشیر را بکوبند و در قندداغ ریخته و به آنان بنوشانند رفتهرفته لینتى در مزاجشان پیدا شده و رفع دلدرد و برطرف شدن بثورات آنها خواهد گردید. مادران گرامى مىتوانند بدون هیچگونه واهمهاى خاکشیر را مدتى به کودک بدهند و نتیجه آن را ببینند. حتى به نوزادان نیز مىتوانند خاکشیر کوبیده و قندداغ را به میزان نصف قاشق چایخورى داد و نتیجه گرفت.
دانه های خاکشیر دارای خواص بسیاری هستند و در درمان بیماری ها بسیار موثر هستند. با مصرف خاکشیر می توانید یبوست را درمان کنید و همچنین خاکشیر تاثیر زیادی در درمان یبوست در دوران کودکی و پیری دارد. در این مقاله از دکتر سلام راه درمان یبوست را آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.
یکی از مشکلات زندگی شهرنشینی و به طبع آن کمتحرکی، یبوست است که بخش زیادی از مردم با آن دست بهگریبان هستند؛ در این مطلب با خواص شگفتانگیز «دانههای ریزی» آشنا میشوید که تنها یکی از خواص آن، درمان انواع یبوست است.خاكشير در درمان يبوست
همه ما با دانههای ریز و قهوهای رنگ خاکشیر که بیشتر در قالب شربت خاکشیر از آن استفاده میکنیم، آشنا هستیم اما خاکشیر دارای خواص و کاربردهای متعددی در درمان بسیاری از امراض و بیماریها نیز هست که در ادامه به مواردی از این خواص و کاربردها اشاره شده است:
مصرف خاکشیر میتواند درمانی برای سوء مزاج سرد باشد که نشانه این سوءمزاج، خشکی دهان، کم میلی به آب، بدگواری طعام، بیمیلی به خوراک، نفخ شکم، بروز برخی دردها در معده، ضعف و لاغری که روز به روز بیشتر میشود.
نشانه آن کشیدگی شکم و انقباض روده است؛ به هنگام تخلیه، بخشی از روده حلقهوار جمع شده، مدفوع دو تکه شده و راه روده چند دقیقه بسته میشود؛ در این حال تکهای از مدفوع خارج شده و تکه دیگر در جای خود باقی میماند حتی با فشار نیز روده کاملا باز و تخلیه نمیشود؛ مقداری از مدفوع در روده بجای مانده و در نتیجه سموم و عوارض مختلفی را موجب میشود که اغلب مردم به این ناراحتی دچار هستند.
سالخوردگان بدنشان کم آب و خشک شده و به همین نسبت رودههایشان نیز خشک و کمآب میشود؛ بهترین داروی طبیعی برای این افراد خاکشیر است که باید آن را کوبیده داخل استکان آب داغ ریخته و با عسل بنوشند؛ استفاده از حبهای ملین و مسهلها برای این افراد زیانآور است زیرا مانده رطوبت بدن آنها را کشیده و میتواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد.
در کودکانی که مبتلا به یبوست و دلدرد شده و جوشهایی در بدنشان پیدا میشود، روزی یک قاشق چایخوری خاکشیر را بکوبند و در قندداغ ریخته و به آنان بنوشانند.
استفاده از خاکشیر غالبا از بروز تورم در لوزهها جلوگیری میکند.
مصرف خاکشیر ترشحات رحمی ناشی از سودا را به تدریج کم و برطرف میکند؛ خاکشیر پردهایی از چربی در سطح بدن ایجاد کرده و موجب نرمی و لطافت پوست بدن میشود.
ازجمله عوارض سوداوی، ضعف کبد و بروز بواسیر است که گاه با خونریزیهای پیدرپی عارض میشود؛ بهترین دارو برای این مشکل، خاکشیر است که بدن را اصلاح و مانع خونریزی خواهد شد همچنین خاکشیر میتواند برخی از اقسام اسهال را نیز درمان کند.
۱- خوردن یک لیوان خاکشیر صبح ناشتا
۲- مخلوط یک فنجان آب کرفس با آب هویج
۳- مخلوط یک قاشق غذاخوری پودر گل سرخ و یک فنجان ماست بدون چربیخاكشير در درمان يبوست
۴- خوردن شش عدد زیتون همراه با غذا
۵- مخلوط عرق کاسنی همراه با عسل روزی یک استکان صبح ناشتا
۶- هر روز همراه با غذا سبزی شوید، جعفری، کاهو، گشنیز مصرف شود.
۷- صبحانه کامل خورده شود.
۸- شب غذای سبک میل شود.
خوردن شیر و عسل روزی دو لیوان علاوه بر خواص فوق العاده ای که دارد برای رفع یبوست هم بسیار نافع است و خوردن یک قاشق مربا خوری یا غذا خوری عسل هم بعد از هر وعده غذا برای جلوگیری از یبوست بسیار موثر است.
انواع سیر، موسیر و والک از جمله گیاهان ضد یبوست می باشند و کسانی که به طور دائمی مقدار کمی سیر، موسیر یا والک با غذای خود میل کنند، کمتر مبتلا به یبوست می شوند. برگ های تازه والک را می توان به همراه جعفری مانند سبزی خوردن تازه با غذا میل کرد. موسیر را می توان خشک کرده و به صورت پودر در غذا مصرف نمود.
مصرف جوشانده سبوس گندم همراه با عسل بهترین دارو برای افراد مبتلا به یبوست است که هم سهل الهضم و هم سهلالتجزیه است.
15 الی 20 گرم شنبلیله را در یک لیتر آب دم کرده و صاف کرده آن را با 250 گرم عسل مخلوط کرده و روزی سه فنجان قبل از غذا میل نمایید.
20 الی 40 گرم میوه تازه آقطی (یاس کبود) را در یک لیتر آب یا شیر مخلوط کنید و ده دقیقه بجوشانید و پس از صاف کردن با 250 گرم عسل شیرین کرده صبح ناشتا به فاصله نیم ساعت هر بار یک لیوان در دو یا سه مرحله از آن بنوشید.
سالخوردگان بدنشان کمآب و خشک شده و به همین نسبت رودههایشان نیز خشک و کمآب مىگردد و در نتیجه کمتر ترشح مىکند و این سببى براى یبوست آنان مىشود. در این مورد بهترین داروى طبیعى خاکشیر است که باید آن را کوبیده داخل استکان قندداغ کرده بنوشند. در اینجا لعاب خاکشیر روده را تر و نرم و سطح درونى آن را لیز نموده و سبب سهولت سیر مدفوع و رفع تدریجى عارضه مىگردد. با خوردن خاکشیر رنگ مدفوع اغلب سیاه مىشود.
اسفرزه فیبر طبیعی ملین است که به سفت شدن مدفوع کمک می کند. اسفرزه معمولا برای درمان یبوست مزمن مورد استفاده قرار می گیرد و ممکن است با دیگر ملین های طبیعی و مصنوعی ترکیب شود. این دارو ممکن است عوارض جانبی هم داشته باشد از جمله:
واکنش آلرژیک
حالت تهوع
معده درد
استفراغ
اسفرزه معمولا برای درمان یبوست مزمن مورد استفاده قرار می گیرد
مصرف بیرویه شیر میتواند سبب بروز یبوست شود. کودکانی که پس از ۲ سالگی مقادیر زیادی شیر در روز مصرف میکنند، مستعد ابتلا به یبوست هستند. بنابراین، بعد از ۲ سالگی توصیه میشود بیش از ۴۵۰ میلیلیتر شیر در روز مصرف نشود. مصرف زیاد شیر همچنین، میتواند کمخونی فقرآهن نیز ایجاد کند. با وجود این حذف کامل شیر از رژیم غذایی کودکان مبتلا به یبوست نیز صحیح نیست، بلکه باید در حد تعادل استفاده شود. در این میان، یکی از مهمترین زمانهای شروع یبوست، زمان قطع شیر مادر و شروع مصرف شیر خشک یا شیر پاستوریزه است.
در طب سنتی، اعتقاد بر این است که مصرف بعضی خوراکیها مثل بادمجان، عدس، گوشتهای نمکسود شده، ماهیهای شور، شیرینی، قهوه، شکلات، چای پررنگ، سبزیهای تند، خوراکیهای ترش و قابض مثل آبغوره، فستفودها و غذاهای آماده و همچنین آب یخ میتواند باعث یبوست شود. در مقابل، غذاهایی مثل اسفیدباج (آبگوشت جوجه یا بزغاله و گوشتهای راحتهضم همراه با سبزیهایی مثل اسفناج و کدو و…) طبیعت گرم و تر دارند و رودهها را مرطوب میکنند. گوشت مرغ چاق و بال جوجه یا مرغ نیز باعث لعابدار شدن خوراک و نرم شدن مدفوع میشود؛ بهخصوص در کسانی که سوداوی مزاج هستند. از طرفی، مصرف مرغ همراه دارچین، بادام، زیتون و کرفس، شکم پر کردن آن با سبزیها و همچنین آبگوشت خروس با روغن بادام شیرین به رفع یبوست کمک میکند. درواقع دارچین لطیفکننده و مقوی معده است و نفخ را از بین میبرد. تخم کرفس نیز جاذب از معده و دافع از روده است؛ یعنی مواد زائد را از معده به سمت رودهها جذب و از رودهها به خارج از بدن دفع میکند. روغن زیتون هم ملین است و دل درد را برطرف میکند البته به شرط اینکه غذا با شعله زیاد طبخ نشود و خوراک به خوبی جا بیفتد.
یکی از مشکلات گوارشی معمول در دنیا و حتی آمریکا یبوست میباشد که ۴۲ میلیون آمریکایی به آن مبتلا هستند . یبوست زمانی رخ میدهد که غذا در سیستم گوارش به آرامی حرکت میکند و باعث جذب بیش از حد ، آب مدفوع میشود که همین باعث سختی و درد هنگام اجابت مزاج میشود . بیشتر افراد با تغییر در …
شربت خاکشیر یکی از خوراکی هایی است که از گذشته تاکنون در طب سنتی به عنوان یک نوشیدنی با طبع سرد مطرح بوده و می تواند در فصل گرما به پیشگیری از گرمازدگی کمک کند.
یکی از مشکلات زندگی شهرنشینی و به طبع آن کم تحرکی، «یبوست» است که بخش زیادی از مردم با آن دست به گریبان هستند؛ در این مطلب با خواص شگفت انگیز «دانه های ریزی» آشنا می شوید که تنها یکی از خواص آن، درمان انواع یبوست است.همه ما با دانه های ریز و قهوه ای رنگ «خاکشیر» که بیشتر در قالب شربت خاکشیر از آن استفاده می کنیم، آشنا هستیم اما خاکشیر دارای خواص و کاربردهای متعددی در درمان بسیاری از امراض و بیماری ها نیز هست که در ادامه به مواردی از این خواص و کاربردها اشاره شده است:
درمان ضعف معده ناشی از سوء مزاج سرد با غلبه سودا
مصرف خاکشیر می تواند درمانی برای سوء مزاج سرد باشد که نشانه این سوءمزاج، خشکی دهان، کم میلی به آب، بدگواری طعام، بی میلی به خوراک، نفخ شکم، بروز برخی دردها در معده، ضعف و لاغری که روز به روز بیشتر می شود.
درمان یبوست سوداوی یا عصبی روده
خاكشير در درمان يبوست
نشانه آن کشیدگی شکم و انقباض روده است؛ به هنگام تخلیه، بخشی از روده حلقه وار جمع شده، مدفوع دو تکه شده و راه روده چند دقیقه بسته می شود؛ در این حال تکه ای از مدفوع خارج شده و تکه دیگر در جای خود باقی می ماند حتی با فشار نیز روده کاملاً باز و تخلیه نمی شود؛ مقداری از مدفوع در روده بجای مانده و در نتیجه سموم و عوارض مختلفی را موجب می شود که اغلب مردم به این ناراحتی دچار هستند.
درمان یبوست دوران پیری
سالخوردگان بدنشان کم آب و خشک شده و به همین نسبت روده هایشان نیز خشک و کم آب می شود؛ بهترین داروی طبیعی برای این افراد خاکشیر است که باید آن را کوبیده داخل استکان آب داغ ریخته و با عسل بنوشند؛ استفاده از حب های ملین و مسهل ها برای این افراد زیان آور است زیرا مانده رطوبت بدن آن ها را کشیده و می تواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد.
درمان یبوست در کودکان
در کودکانی که مبتلا به یبوست و دل درد شده و جوش هایی در بدنشان پیدا می شود، روزی یک قاشق چای خوری خاکشیر را بکوبند و در قندداغ ریخته و به آنان بنوشانند.
درمان تورم لوزه ها
استفاده از خاکشیر غالباً از بروز تورم در لوزه ها جلوگیری می کند.
درمان ضعف قوه باء
مصرف خاکشیر ترشحات رحمی ناشی از سودا را به تدریج کم و برطرف می کند؛ خاکشیر پرده ای از چربی در سطح بدن ایجاد کرده و موجب نرمی و لطافت پوست بدن می شود.
درمان خونریزی بواسیری
ازجمله عوارض سوداوی، ضعف کبد و بروز بواسیر است که گاه با خونریزی های پی درپی عارض می شود؛ بهترین دارو برای این مشکل، خاکشیر است که بدن را اصلاح و مانع خونریزی خواهد شد همچنین خاکشیر می تواند برخی از اقسام اسهال را نیز درمان کند.
خاكشير در درمان يبوست
0
پاسخی بگذارید