خواص دارویی و گیاهی
پفك هندی یكی از بهترین تنقلات شرقی در كشورهای هند و چین وپاكستان وحتی نیمه شرقی كشور خودمان است. طرز تهیه آن بسیار آسان است كافیست مواد خام رو كه كاملا خشك هستند رو در روغن داغ بریزید ودر كمتر از دودقیقه شاهد پف كردن سریع و جالب آن باشید.
مواد لازم :نشاسته 1 قاشق غذاخوریآب 1لیوان سر خالینمک به مقدار دلخواهادویه دلخواه به مقدار دلخواهرنگ خوراکی روغن چند قطرهطرز تهیه :خب نشاسته و آب و نمک و ادویه و رنگ خوراکی و روغن روبا هم مخلوط کنید،بذارید روی شعله ی ملایم تا کمی بجوشه و غلیظ بشه البته نه زیاد
یه سینی بردارید،سطح سینی رو با یه تیکه پلاستیک یا کیسه فریزر بپوشونید،بعد با قاشق کم کم از مایعتون روی پلاستیک بریزید.( اگه مایعتون غلیظ شده باشه اینجا براتون مشکل پیش میاره و نمیتونید راحت اونا رو با قاشق بریزید)
کارتون که تموم شد باید سینی رو بذارید یه جای گرم مثل روی بخاری یا شوفاژ و بذارید یه صبح تا شب خوب خوب خشک بشن..
بعد توی مقدار کمی روغن سرخشون کنید..حسابی پف می کنن و دقیقا مزه ی پفک هندی های قدیمی خودمون رو دارند..
منبع: 3e7en.com
مضرات پفک – مصرف غذاهاي تنقلي همانند چيپس و پفك داراي اثرات جبرانناپذيري است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند.مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چیپس و پفك به مقادیر زیاد، سبب آسیب به كلیه ها، تغییر ذائقه افراد به شورخواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافتها و افزایش فشار خون و سكتههای قلبی و مغزی میشود.
در مراحل تهيه پفک پودر ذرت پرس می شود و در حرارت بسيار بالا قرار می گيرد تا پر حجم شود و در چنين شرايطی روغن موجود در پفک ميسوزد و پر اکسيد توليد ميکند که در مقابل حرارت و نور ميزان آن زياد می شود و درنتيجه خوردن آن سلامت افراد را تهديد می نمايد .
استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفك منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود. همچنین استفاده از روغن هایی كه چندین بار برای سرخ كردن استفاده می شوند و غالبا بوی روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول میدهند، از جمله خطرناكترین مواردی است كه می تواند منجر به مسمومیت و سرطانزا شدن چیپس شود.نمک زیاد موجورد در پفک و چیپس باعث آسیب دیدن کلیهها و تجمع آب در بدن و درنتیجه تورم بافتها و افزایش فشار خون و سکتههای قلبی و مغزی میشود .
گرما دیدن شدید محصول طی فرآیند سرخ شدن منجر به ایجاد رادیكالهای آزاد پراكسید میشود. این مواد زیانی شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار دارند و سبب ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه می شود.
تحقيقات نشان ميدهد كه پفك تا 9 برابر وزن خود آب جذب ميكند، بنابراين معده كودكان را پر كرده و منجر به بياشتهايي آنها به وعدههاي غذايي اصلي ميشود. همچنين چيپس نيز به دليل كالري بالاي روغن آن منجر به سيري كاذب ميشود و ميل افراد را به مصرف غذاهاي مغذي كاهش ميدهد؛ در نتيجه اين امر مصرفكننده به بيماريهايي نظير كمخوني، كوتاهي قد، پوكي استخوان و ريزش و تضعيف مو پس از مصرف مداوم اين فرآورده دچار ميشود.
نکته:از مصرف زياد چيپس و پفك در يك زمان و يا به صورت مداوم و طولانيمدت جدا خودداري كنيد.
منبع:yjc.ir