
خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.
آدرس ایمیلی که با آن ثبتنام کردهاید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
چند ساعت پیش یک ساندویچ خوشمزه خوردید اما حالا اصلا احساس خوبی ندارید؛ معدهتان سنگین است، سرگیجه دارید و … . حدستان درست است؛ دچار مسمومیت غذایی شدهاید! همهی افراد حداقل یکبار در زندگیشان به مسمومیت غذایی دچار میشوند. علائم مسمومیت غذایی از خفیف تا شدید متغیر است. موارد خفیفتر آن معمولا بدون هیچ اقدام خاصی در عرض چند روز برطرف میشوند اما اگر مسمومیت غذایی در افراد آسیبپذیر مانند کودکان و زنان باردار اتفاق بیفتد یا علائم آن شدید باشد، به درمان دارویی نیاز دارد. در ادامهی مطلب شما را با علائم، علل، روشهای پیشگیری و درمان مسمومیت غذایی آشنا میکنیم.
درمان مسموميت غذايي و استفراغ
بیماری منتقله از راه غذا که بیشتر با عنوان مسمومیت غذایی شناخته میشود، در نتیجهی خوردن غذای آلوده، فاسد یا سمی اتفاق میافتد. شایعترین علائم مسمومیت غذایی عبارتند از تهوع، استفراغ و اسهال.
علائم مسمومیت غذایی میتوانند براساس منبع عفونت، متفاوت باشند. مدت زمان لازم برای آشکار شدن علائم نیز به منبع عفونت بستگی دارد و ممکن است از ۱ ساعت تا ۲۸ روز متغیر باشد. موارد متداول مسمومیت غذایی معمولا شامل حداقل ۳ مورد از علائم زیر است:
علائم مسمومیت غذایی خطرناک عبارتند از:
اگر به هر یک از علائم بالا دچار شدید، فورا با پزشکتان تماس بگیرید.
اکثر مسمومیتهای غذایی به یکی از ۳ علت اصلی زیر اتفاق میافتند:
باکتریها رایجترین علت مسمومیت غذایی هستند. برخی از باکتریهای خطرناک عبارتند از ایکولای، لیستریا و سالمونلا. از بین آنها سالمونلا مهمترین عامل موارد جدی مسمومیت غذایی در ایالات متحده است. طبق گزارش CDC، حدود ۱ میلیون مورد مسمومیت غذایی (شامل نزدیک به ۲۰ هزار مورد بستری در بیمارستان) را میتوان به عفونت ناشی از سالمونلا نسبت داد. کامپیلوباکتر و سی.بوتولینوم (بوتولیسم)، دو باکتری کمتر شناختهشده و بالقوه کشنده هستند که ممکن است در غذای ما کمین کنند.
مسمومیت غذایی ناشی از انگلها بهاندازهی مسمومیت غذایی ناشی از باکتریها متداول نیست اما انگلهایی که از طریق غذا منتشر میشوند، هنوز هم بسیار خطرناک هستند. توکسوپلاسما، انگلی است که اغلب در موارد مسمومیت غذایی دیده میشود. این انگل معمولا در جعبهی ادرار گربه وجود دارد. انگلها میتوانند سالها در دستگاه گوارش شما زندگی کنند، بدون آنکه به وجودشان پی ببرید. با این حال درصورتیکه انگلها در رودهی افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و همچنین خانمهای باردار ساکن شوند، آنها را در معرض عوارض جانبی خطرناکی قرار میدهند.
مسمومیت غذایی ممکن است توسط ویروس نیز ایجاد شود. نورو ویروس که به ویروس نورواک نیز معروف است، هر سال باعث بیش از ۱۹ میلیون مسمومیت غذایی میشود. در موارد نادر این ویروس میتواند کُشنده باشد. ساپو ویروس، روتا ویروس و آسترو ویروس نیز علائم مشابهی ایجاد میکنند اما شیوع کمتری دارند. ویروس هپاتیت A، یک بیماری جدی است که میتواند از طریق غذا منتقل شود.
پاتوژنها تقریبا در تمام غذاهایی که ما میخوریم وجود دارند؛ با این حال گرمای ناشی از پختوپز معمولا پاتوژنهای موجود در غذاها را قبل از آنکه به بشقاب ما برسند، از بین میبرد. مواد غذاییای که بهصورت خام مصرف میشوند، منابع متداول مسمومیت غذایی هستند، چون فرایند پختوپز را طی نمیکنند. گاهی اوقات نیز غذا با اُرگانیسمهای موجود در مدفوع تماس پیدا میکند. این مورد اغلب زمانی اتفاق میافتد که فردی که غذا را آماده میکند، دستهایش را قبل از آشپزی نمیشوید. گوشت، تخممرغ و محصولات لبنی اغلب آلوده هستند. آب نیز ممکن است به اُرگانیسمهایی که باعث بیماری میشوند، آلوده باشد.
هرکسی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود. از لحاظ آماری تقریبا همهی افراد حداقل یکبار در زندگیشان به مسمومیت غذایی دچار خواهند شد.
برخی از مردم بیشتر از بقیه در معرض خطر قرار دارند. افرادی که سیستم ایمنی سرکوبشده یا یک بیماری خودایمنی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت و عوارض ناشی از مسمومیت غذایی قرار دارند.
زنان باردار بیشتر در معرض خطر هستند، چون بدن آنها در حال کنار آمدن با تغییرات ایجادشده در متابولیسم و سیستم گردش خون در طول بارداری است. افراد سالمند نیز با خطر بیشتری برای ابتلا به مسمومیت غذایی روبهرو هستند، چون سیستم ایمنی بدن آنها ممکن است بهسرعت به اُرگانیسمهای عفونی واکنش نشان ندهد. کودکان نیز جزو افراد آسیبپذیر در نظر گرفته میشوند، چون سیستم ایمنی بدن آنها ضعیفتر از سیستم ایمنی بدن بزرگسالان است. بدن بچههای کوچک در اثر اسهال و استفراغ بیشتر دچار کمآبی میشود.
پزشک شما براساس علائمی که دارید، نوع مسمومیت غذاییتان را تشخیص میدهد. در موارد شدید ممکن است برای مشخص کردن آنچه باعث مسمومیت غذایی شده است به آزمایش خون، آزمایش مدفوع و حتی آزمایش غذایی که خوردهاید، نیاز باشد. همچنین ممکن است پزشکتان از یک آزمایش ادرار نیز استفاده کند تا بفهمد که آیا بهخاطر مسمومیت غذایی دچار کمآبی شدهاید یا خیر.
مسمومیت غذایی معمولا در خانه درمان میشود و اغلب موارد آن در عرض ۳ تا ۵ روز برطرف خواهند شد.
اگر به مسمومیت غذایی دچار شدید، بسیار مهم است که مایعات کافی مصرف کنید تا بدنتان کاملا هیدراته بماند. نوشیدنیهای ورزشیِ سرشار از الکترولیت در آبرسانی به بدن مفید هستند. آب میوه و آب نارگیل نیز میتوانند کربوهیدراتهای از دسترفته را به بدنتان بازگردانند و به رفع خستگی کمک کنند.
از کافئین اجتناب کنید، چون ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارشتان شود. چایهای بدون کافئین با گیاهان آرامشبخشی مانند بابونه، نعناع و قاصدک میتوانند معدهی بههمریختهی شما را آرام کنند.
داروهای بدون نسخه مانند ایمودیوم و پپتوبیسمول به کنترل اسهال و فرونشاندن تهوع کمک میکنند. با این حال شما باید قبل از استفاده از این داروها با پزشکتان مشورت کنید، چون بدن برای خلاص شدن از شر سموم، از اسهال و استفراغ استفاده میکند. همچنین استفاده از این داروها ممکن است شدت بیماری را پنهان کند و باعث شود که مراجعه به پزشک را به تأخیر بیندازید.
افرادی که دچار مسمومیت غذایی میشوند، باید استراحت کافی نیز داشته باشند. در موارد شدید مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد برای رفع کمآبی بدن بیمار، در بیمارستان به او سرُم تزریق شود. در موارد بسیار وخیم مسمومیت غذایی ممکن است لازم باشد شخص مدت طولانیتری در بیمارستان بستری شود تا بهطور کامل بهبود بیابد.
بهتر است تا هنگامی که اسهال و استفراغتان برطرف شود، مصرف غذاهای سفت و جامد را محدود کنید و در عوض با خوردن غذاهای ملایم و کمچرب که بهراحتی هضم میشوند، بهآرامی به رژیم غذایی معمولتان برگردید. مواد غذایی زیر برای شما مفیدند:
برای آنکه معدهتان بیشتر ناراحت نشود، سعی کنید از مواد غذایی زیر که سختتر هضم میشوند، اجتناب کنید؛ حتی اگر حس می کنید که حالتان بهتر است:
از موارد زیر نیز اجتناب کنید:
بهترین راه برای جلوگیری از مسمومیت غذایی این است که غذایتان را به روشهای بهداشتی و سالم آماده کنید و از مصرف هر غذایی که به سلامت آن اطمینان ندارید، اجتناب کنید.
برخی غذاها به دلیل روش تولید و آمادهسازیشان، با احتمال بیشتری باعث مسمومیت غذایی میشوند. گوشت، ماکیان، تخممرغ و صدف ممکن است حاوی عوامل عفونی باشند که در طول پختوپز از بین میروند. اگر این مواد غذایی بهشکل خام مصرف شوند، بهخوبی پخته نشوند یا اگر دستها و سطوح پس از تماس با آنها تمیز نشوند، ممکن است مسمومیت غذایی اتفاق بیفتد.
سایر غذاهایی که احتمال دارد باعث مسمومیت غذایی شوند عبارتند از:
همیشه قبل از آشپزی کردن یا خوردن غذا دستهایتان را بشویید. غذایتان را بهدرستی بستهبندی و نگهداری کنید. گوشت و تخممرغ را کاملا بپزید. هر چیزی که با مواد غذایی خام تماس پیدا میکند، باید قبل از استفاده برای تهیهی سایر غذاها ضدعفونی شود. میوهها و سبزیجات را قبل از مصرف بهدقت بشویید.
مسمومیت غذایی واقعا ناخوشایند است اما خوشبختانه اکثر افراد در عرض ۴۸ ساعت کاملا بهبود مییابند. مسمومیت غذایی در موارد بسیار نادری ممکن است خطرناک باشد.
(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')
سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است
15000تومان
8000تومان
درمان مسموميت غذايي و استفراغ
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
کارشناس نرمافزار ، عاشق زبان انگلیسی. ترجمه واقعا برام لذتبخشه.
نکات بسیار مفیدی بود.ممنون
خوشحالم که مطلب براتون مفید بوده مهنای عزیز.
ممنون
بسیار سپاسگزارم.
جالب بود. ممنون
ممنون از لطفتون.
خواص خوراکی ها
ژل رویال چیست؛ خواص آن برای لاغری، جوان ماندن و سلامتی
خواص انجیر تازه و انجیر خشک برای سلامتی و زیبایی
خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو
۵ نوع چای لاغری برای چربی سوزی و لاغری شکم
خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانعکننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه
آخرین مطالب
جاهای دیدنی نروژ؛ ۲۵ جاذبه گردشگری یکی از مرفهترین کشورهای جهان
علائم خار پاشنه چیست؛ علت و درمان خار پاشنه
چطور ایمیل تأثیرگذارتری بنویسیم؟
خواص کرن بری؛ ۴ خاصیت درمانی این سوپر غذای سرشار از انواع ویتامین
۱۰ اشتباهی که شرکتهای کوچک و متوسط مرتکب میشوند
ترین های جهان
۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید
خنده دارترین جوایز نوبل در سال ۲۰۱۸ برای دستاوردهای علمی مضحک
برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ
عجیب ترین شغل های دنیا که شما را در سرگرمی و لذت غرق میکنند
گران ترین کشورهای جهان برای زندگی
تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟
۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز
مسمومیت غذایی مشکلی است که ممکن است در هرزمانی دچار شوید. مسمومیت غذایی بهوسیله باکتریها، ویروسها یا سایر سموم موجود در مواد غذایی ایجاد میشود. از اعلائم مسمومیت غذایی میتوان به، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ، سردرد، گرفتگی شکم و اسهال اشاره کرد. مسمومیت غذایی را نباید نادیده گرفت، برای درمان مسمومیت غذایی با دکتر نیم همراه باشید.
هنگامیکه شما دچار مسمومیت غذایی میشوید بدن شما مقداری زیادی از حالت طبیعی خود آب از دست میدهد بنابراین اولین قدم نوشیدن مقداری آب است. همچنین نوشیدن آب سبب خروج سموم از بدن شما میشود.
در اینجا ما چند روش برای درمان خانگی مسمومیت غذایی برای شما آماده کردهایم.
درمان مسموميت غذايي و استفراغ
لیست مطالب :
زنجبیل یک درمان خانگی عالی برای تقریباً تمام مشکلات گوارشی ازجمله مسمومیت غذایی است.
سرکه سیب دارای خاصیت اسیدی است که سبب قلیایی شدن بدن شما میشود و میتواند علائم مسمومیت غذایی مختلف را کاهش دهد. سرکه سیب میتواند پوششهای دستگاه گوارش را خنثی کند و باکتریها را از بین ببرد و به درمان مسمومیت غذایی شما کمک کند.
ماست به علت داشتن خواص ضد باکتری و ضد میکروبی میتواند با مبارزه با باکتریها به درمان مسمومیت غذایی کمک کند و همچنین دانههای شنبلیله سبب درمان ناراحتی شکم شما میشود.
لیمو دارای خواص ضدالتهابی، ضدویروسی و ضد باکتری است. اسید موجود در لیمو کمک میکند تا باکتریهایی که سبب مسمومیت غذایی شدهاند کشته شوند.
ریحان یک گیاه عالی برای تسکین ناراحتی شکمی ناشی از مسمومیت غذایی است. همچنین دارای خواص ضد میکروبی است که به مبارزه با میکروارگانیسمها (موجودات ریز میکروسکوپی) کمک میکند. شما میتوانید مزایای ریحان را به روشهای مختلفی دریافت کنید.
سیر به علت خواص ضدویروسی، ضد باکتری و ضد قارچی آن برای مبارزه با مسمومیت غذایی بسیار مؤثر و مفید است. همچنین علائمی مانند اسهال و درد شکمی را از بین میبرد.
موز دارای هضم آسان است و دارای پتاسیم است که با از بین بردن استفراغ و اسهال میتواند به درمان مسمومیت غذایی شما کمک کند.
دانههای زیر سبز میتواند ناراحتی شکمی و التهاب معده ناشی از مسمومیت غذایی را کاهش دهد.
خوردن چای گیاهی یکی دیگر از روشهای درمان خانگی مسمومیت غذایی است که میتواند سیستم بدن شمارا تسکین دهد و بدن شما آببندی کند.
چای نعناع دارای اثر آرامبخش روی معده شما است و میتواند گرفتگی معده را کاهش دهد. اگر حالت تهوع دارید چای شیرینبیان و بابونه را امتحان کنید زیرا سبب آرامش معده شما میشود.
عسل دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است که میتواند به درمان مسمومیت غذایی کمک کند و علائم آن را از بین ببرد.
Comment
وبسایت
مسمومیت غذایی بیشتر به دلیل سموم و باکتری های موجود در مواد غذایی مشکل دار بوجود می آید که میتواند از یک ساعت تا چند هفته بعد از مصرف آن خود را بروز دهد . مسمومیت غذایی میتواند با عوارض زیر همراه باشد :
ناراحتی در شکم
تهوع
اسهال
استفراق
درمان مسموميت غذايي و استفراغ
تب
درد شکم
بیشتر افراد بعد از چند روز به صورت طبیعی خوب میشوند اما افرادی مانند : زنان باردار ، افراد مسن و بچه ها را باید برای درمان به پیش پزشک برد .
مقدار زیادی مایعات مخصوصا آب بنوشید . اگر دچار اسهال و استفراغ مکرر شده باشید بدن شما به سرعت دچار کم آبی میشود . اگر آب خوردن برای شما سخت است آب را جرعه جرعه بنوشید . سعی کنید کافئین ( چای ، قهوه و نوشابه سیاه ) مصرف نکنید زیرا باعث دفع آب بدن میشود .
تامین الکترولیت بدن بسیار مهم است . در هنگام مسمومیت به دلیل از دست رفتن آب بدن املاح و مواد مغذی بدن نیز دفع میشوند بنابراین باید آنها را جبران کرد . میتوانید این پودرها را از داروخانه تهیه کنید یا به روش زیر در خانه تهیه کنید .
روش تهیه الکترولیت : نصف قاشق چایخوری نمک ، نصف قاشق غذاخوری جوش شیرین و ۴ قاشق غذاخوری شکر را در ۱ لیتر آب حل کرده و میل کنید .
با خوردن غذای ساده شروع کنید . وقتیکه گرسنه شدید با غذای ساده شروع کنید مثل موز ، برنج یا نان تست . این غذاها میتوانند باعث آرام کردن معده بشوند و همچنین باعث ایجاد تحریک برای استفراغ و حالت تهوع نیز نمی شوند . حواستان باشد مقدار کمی غذا بخورید .
سیب زمینی پخته و له شده و سبزیجات پخته شده و نرم نیز مناسب میباشند .
مصرف لبنیات را به مدت چند روز کنار بگذارید . در هنگام مسمومیت و مبارزه بدن با آن سیستم گوارش دچار عدم تحمل لاکتوز به شکل موقتی میشود . به همین دلیل نباید لبنیات مثل کره ، شیر ، پنیر و ماست مصرف کرد . تا زمان نرمال شدن بدن از مصرف لبنیات خودداری کنید .
از مصرف مواد غذایی که باعث حالت تهوع و استفراق میشوند خودداری کنید . غذاهای تند و چرب در معده به سختی هضم میشوند بنابراین آنها را مصرف نکنید .
همچنین مواد غذایی دارای فیبر بالا نیز هضم آن سخت است و نباید مصرف شوند مثل : مرکبات ، حبوبات ، غلات کامل ( سبوس دار ) و آجیل .
مواد غذایی حاوی کافئین مصرف نکنید . مصرف کافئین در هنگام مسمومیت حال شما را بدتر میکند . همچنین باعث از دست رفتن آب بدن نیز میشود .
ماء الشعیر یا آب برنج بنوشید . این ۲ مورد باعث آرام کردن معده و بهتر کردن وضعیت سیستم گوارش میشوند . همچنین باعث جبران آب از دست رفته بدن نیز خواهند شد .
مکمل پروبیوتیک بخورید . پروبیوتیک میتواند به بازسازی باکتری های خوب داخل روده کمک کند که باعث بالا رفتن سرعت ریکاوری میشود . اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید قبل از مصرف پروبیوتیک با پزشک مشورت کنید .
مقداری سرکه سیب مصرف کنید . یکی دیگر از درمان های خانگی پر طرفدار سرکه سیب میباشد که به دلیل دار بودن خواص ضد میکروبی سرکه سیب میتواند باشد . ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب گرم ریخته و قبل از غذا بنوشید .
از گیاهان استفاده کنید . بعضی از گیاهان دارای خواص ضد میکروبی هستند که میتوانند در درمان مسمومیت غذایی کمک کنند . آب ریحان بنوشید یا از چند قطره از عصاره آن استفاده کنید . دانه زیره را میتوانید بجوید و بخورید یا آن را دم کنید . دیگر گیاهان موثر در درمان مسمومیت غذایی :
آویشن
رزماری
گشنیز
نعناع
مریم گلی
رازیانه
معده خود را با مصرف زنجبیل و عسل آرام کنید و تسکین دهید . مصرف ترکیب عسل و زنجبیل در آب گرم میتواند به کاهش درد معده و سیستم گوارش کمک کند .
درمان مسموميت غذايي و استفراغ
طرز تهیه : مقداری زنجبیل تازه را پوست کنده و خرد کنید سپس داخل آب داغ بریزید ، یک قاشق غذاخوری عسل یا بیشتر به آن اضافه کنید و آرام آرام بنوشید .
از دادن عسل به کودکان زیر ۱ سال خودداری کنید .
کار و فعالیت نکنید . سعی کنید سر کار نروید مخصوصا اگر کار شما به غذا مربوط میشود . معمولا بعد از ۴۸ ساعت مسمومیت غذایی خوب میشود .
زیاد استراحت کنید . در هنگام مسمومیت غذایی شما احساس خستگی خواهید کرد که به دلیل مبارزه بدن با سم های درون بدن میباشد . تا جایی که نیاز به استراحت دارید اینکار را انجام دهید .
از انجام فعالیت های شدید خودداری کنید زیرا امکان دارد به آسیب دیدن ختم شود .
به معده خود استراحت دهید . از خوردن وعده های غذایی حجیم و سفت خودداری کنید . همچنین سعی کنید در کل کمتر غذا بخورید تا بدن بتواند به سادگی با سموم و باکتری ها مبارزه کند . بیشتر از سوپ و مواد غذایی آبکی استفاده کنید .
از ایبوپروفن و استامینوفن استفاده کنید . اگر تب یا سردرد دارید از دزهای معمولی این قرص ها استفاده کنید .
از دارو های ضد اسهال استفاده نکنید . اسهال مکانیزم بدن برای دفع سموم است بنابراین نباید از این قرص ها استفاده کرد مگر به دستور پزشک .
ایبوروفن ممکن است باعث ایجاد تحریک معده بشود بنابراین استامینوفن گزینه بهتری است .
دستان خود را مرتبا بشورید . اگر دچار استفراغ یا اسهال هستید شستن دستها بسیار مهم میباشد زیرا باعث جلوگیری از پخش شدن میکروب میشود . از حوله مجزا استفاده کنید و به غذای دیگران دست نزنید .
در صورتیکه مسمومیت غذایی بیشتر از چند روز طول کشید به پزشک مراجعه کنید . اگر علائم زیر را داشتید به پزشک مراجعه کنید :
تب بالا
مشکلات دیداری
کم آبی شدید بدن
دیدن خون در مدفوع
گرفتن اسهال در زمان مسافرت به دیگر کشورها
اسهال بیشتر از ۵ روز
سخت نفس کشیدن
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
یبوست یک بیماری شایع است که با تغییر رژیم غذایی ، سبک زندگی و ورزش قابلدرمان است . البته …
تهوع چیست ؟ احساس بالا آوردن و به هم ریختگی در شکم میباشد . …
دندان های مصنوعی در صورتیکه جرم ندارند و سفید هستند به گفته دندان پزشکان …
گاز گرفتن تصادفی زبان و بریدگی یک مشکلاتی است که در بعضی مواقع رخ …
آفتابسوختگی دردناک است . آسیبهای خورشیدی در زمان کودکی میتواند منجر به سرطان پوست …
با بهترین روش رشد سریع مو آشنا شوید !! اگر زیاد در اینترنت بچرخید …
تمامی مطالب این سایت ترجمه شده از سایتهای خارجی معتبر مانند:
ehow و
wikihow میباشد ،
بنابراین کاملا قابل اعتماد ، انحصاری و جدید است.
ورود
نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز
مرا به خاطر بسپار
The online version of the Iranian daily Hamshahri
همشهری آنلاین:
این تصور که گرم کردن مجدد غذا باعث از بین رفتن میکروبها میشود، اشتباه است زیرا دما به هیچوجه هنگام گرم کردن غذا به ۱۰۰ درجه سانتیگراد نمیرسد.
مواد غذایی باید کاملا سرد یعنی در دمای منهای 5 درجه سانتیگراد یا کاملا گرم یعنی در دمای بالای 65 درجه سانتیگراد مصرف شوند. به فاصله دمایی منفی 5 تا 65 درجه سانتیگراد، «ناحیه خطرناک» یا «منطقه خطرناک» گفته میشود، بنابراین مواد غذایی نباید در این دما نگهداری شوند اما متأسفانه در بسیاری از موارد این نکته رعایت نمیشود…
شایعترین دلیل مسمومیت غذایی چیست؟
شایعترین علت مسمومیت در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه از جمله ایران به این دلیل است که بسیاری از آشپزها، خانمهای خانهدار و… بعد از پخت مواد غذایی، آنها را در دمای «منطقه خطرناک» قرار میدهند درحالیکه نگهداری غذا در این دما باعث رشد و تکثیر میکروارگانیسمها (میکروبهای بیماریزا و عوامل فساد) خواهد شد که برخی از آنها قادر به ترشح توکسین یا سم میکروبی هستند. حداکثر زمان مجاز برای نگهداری ماده غذایی در دمای خطرناک، 2 ساعت است. پس از 2 ساعت، هر 20 دقیقه، تکثیر میکروبها به توان 2 میرسد و در نتیجه برخی از میکروبها مانند استافیلوکوکوس اورئوس با افزایش تعداد و ترشح سم به دوز عفونیکننده و بیماریزا خواهند رسید که در نهایت باعث ایجاد مسمومیت غذایی میشوند.
درمان مسموميت غذايي و استفراغ
جالب است بدانید که در این موارد هیچ تغییری در رنگ، بو و مزه غذا ایجاد نمیشود. این مسئله در مورد غذاهایی که دستکاری و دستمالی (هندلینگ) زیادی دارند مانند سالاد الویه، کباب کوبیده یا جوجهکباب، بیشتر صدق میکند و احتمال آلوده شدنشان بسیار بیشتر است. در ضمن، بیشترین موارد مسمومیت غذایی گزارششده در منازل، خوابگاهها، رستورانها، میهمانیها، مجالس عروسی و دهههای عاشورا و ماه مبارک رمضان نیز به دلیل نگهداری مواد غذایی در این دما و به مدت زمان نامناسب و در حجم انبوه است.
فراموش نکنید حداکثر 2 ساعت مجاز هستید غذا را در منطقه دمایی خطرناک یعنی بین کاملا سرد و کاملا گرم نگهداری کنید و تنها یک بار میتوانید غذا را گرم یا سرد کنید. این تصور که گرم کردن مجدد غذا باعث از بین رفتن میکروبها میشود، اشتباه است زیرا دما به هیچوجه هنگام گرم کردن غذا به 100 درجه سانتیگراد نمیرسد. درحالیکه سم باکتری استافیلوکوکوس اورئوس این دما را به مدت نیم ساعت تحمل میکند.
ضمن اینکه نگهداری غذا در یخچال در حجم زیاد مانع خنک شدن سریع و کافی قسمت مرکزی غذا میشود بنابراین برای حفظ بهداشت مواد غذایی و پیشگیری از مسمومیت آن را در حجم کم و در ظروف دربسته که عمق کمی دارند، بریزید و در یخچال بگذارید. بعد از پخت هر غذایی، بیش از 48 تا 72 ساعت نمیتوانید آن را در یخچال نگه دارید، زیرا حتی اگر تغییری در طعم و ظاهر آن ایجاد نشده باشد، قابل مصرف نیست.
اگر مسموم شدید این خوراکی را فوراً بخورید
اگر ساندویچی نامرغوب خوردهاید و مسموم شدهاید با خوردن چند حبه سیر میتوانید حالتان را بهتر کنید. یکی از قدیمیترین گیاهان مورد مصرف غذایی و دارویی گیاه سیر است. قدیمیترین اسناد به جای مانده در مورد سیر مربوط به کتیبههای سومریان است که از 2600 سال قبل از میلاد مسیح به جای مانده است.
همچنین سیر یکی از مهمترین داروهای مصر باستان است که حداقل 22 خاصیت درمانی برای آن قائل بودهاند و در پاپیروسهای به جای مانده از 1550 سال قبل از میلاد مسیح ثبت شده است. محققان میگویند سیر از هر آنتیبیوتیکی قویتر است و میتواند مسمومیتها را هم کاهش دهد.
بررسیها نشان میدهند سیر میتواند مسمومیتهای ناشی از گوشتهای خام یا فرآوری شده را درمان کرده و آمار مسمومیتها را کاهش دهد. گفتنی است، سیر به دلیل دارا بودن خواص بسیار، کاربرد دارویی نیز دارد این گیاه خاصیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچ دارد و قادر است به محض وارد شدن مادهای مسموم و یا آلوده با آن مبارزه کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
گفتنی است، سولفور موجود در آن مانع از ایجاد مشکلات گوارشی میشود و باعث تقویت معده و روده خواهد شد از این رو افرادی که دچار اینگونه مشکلات هستند میتوانند از آن به عنوان مسکن برای بهبود سیستم گوارشی خود استفاده کنند و عفونتهای گوارشی و مسمومیتهای شدید را درمان کنند.
مصرف آبلیمو و مایعات؛ درمان خانگی مسمومیت
درمان خانگی مسمومیت تا زمانی مجاز است که بیمار احساس سردرد و سرگیجه نداشته باشد چرا که پس از آن بیماری خطرناک میشود. بیماران با مصرف مایعات، آبلیموی تازه و لبنیات تازه میتوانند به دفع مواد مسموم کمک کنند. با توجه به افزایش مسمومیتهای غذایی در فصل گرما، مردم باید به محض مشاهده تغییر رنگ و طعم مواد غذایی با دقت در مورد مصرف آن تصمیم بگیرند و فقط به تاریخ مصرف روی آن اطمینان کامل نداشته باشند.
از طرفی بعضی از مواد غذایی پس از پایان مهلت استفاده، فقط کیفیت آن کاهش پیدا میکند اما برخی از مواد غذایی ممکن است آلودگیهای میکروبی و حتی سموم خطرناک و کشنده تولید کنند.
توجه داشته باشید که مصرف داروهای خودسرانه در منزل بسیار خطرناک است و در صورتی که بیمار احساس سردرد و سرگیجه داشت، حتماً به مراکز درمانی مراجعه کند تا با استفاده از آنتیبیوتیکهایی که پزشک معالج تجویز میکند، بهبودی حاصل شود. در نظر داشته باشید که سیستم دفاعی بدن تلاش میکند تا از راه اسهال و استفراغ و در واکنش اولیه مسمومیت را دفع کند، در این صورت بیماران باید با مصرف مایعات، آبلیموی تازه و لبنیات تازه به دفع مواد مسموم کمک کنند.
مرزه؛ گیاهی برای درمان مسمومیتهای غذایی
پزشکان به افرادی که دچار مسمومیتهای غذایی خفیف شدهاند توصیه میکنند تا در کنار وعدههای غذایی از مرزه استفاده کنند. گیاه مرزه به صورت طبیعی دارای خاصیت گرمابخشی به بدن است. میتوان از گیاه مرزه در درمان اسهال استفاده نمود.
بررسیها نشان میدهند سبزی مرزه خاصیت ضد نفخ و ضدعفونیکنندگی دستگاه گوارش را نیز دارا میباشد. البته پزشکان به افرادی که دچار مسمومیت غذایی هستند توصیه میکنند تا حتماً به پزشک مراجعه کنند و با صلاحدید او از سبزی مرزه برای بهبودی استفاده کنند.
منابع:
هفته نامه سلامت – دکتر آراسب دباغمقدم، متخصص بهداشت مواد غذایی
باشگاه خبرنگاران
ایسنا – دکتر ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه
جام نیوز
همشهری آنلاین – مهدی تهرانی:
معماری ایران دارای ویژگیهایی است که در مقایسه با معماری کشورهای دیگر جهان از ارزشی ویژه برخوردار است.
همشهری آنلاین:
پنجمین کنفرانس جهانی اینترنت در شهرک “وو جن” چین در حال برگزاری است. این شهرک به ونیز چین معروف است.
همشهری آنلاین:
دولت ژاپن در نظر دارد پرواز پهپادها بر فراز و نزدیک به محلهای برگزاری بازیهای المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو را ممنوع کند تا مانع از وقوع حوادث و اقدامات تروریستی شود.
همشهری آنلاین:
دولت واشنگتن مجوز ورود خبرنگار شبکه سیانان به کاخ سفید را لغو کرد؛ اقدامی که به دنبال جر و بحث شدید این خبرنگار با رییسجمهوری آمریکا در جریان کنفرانس خبری دونالد ترامپ صورت گرفت
همشهری آنلاین:
دو قاب زیبای از پرواز پرشکوه پرندگان
همشهری آنلاین:
در چهار روز کاری بورس تهران در این هفته شاخص ۵۰ شرکت فعالتر در بورس ۸۶ واحد رشد کرد. در این هفته خودروییها و بانکیها از جمله سهمهایی بودند که با رشد قیمت مواجه شدند.
همشهری آنلاین:
جیم اکوستا، خبرنگار شبکه سیانان پس از درگیری لفظی با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده از ورود به کاخ سفید منع شد.
همشهری آنلاین: ویدئویی ببینید از حال و هوای حرم مطهر رضوی در آستانه سالروز شهادت امام رضا (ع) … پیش بینی میشود 5 میلیون زائر به مشهد مقدس وارد شوند.
همشهری آنلاین:
نگرانیهایی در پی استعفای وزیر دادگستری آمریکا در میان حزب دموکرات بر سر ادامه تحقیقات ویژه درباره تبانی احتمالی ستاد انتخاباتی ترامپ با روسیه به وجود آمده است.
همشهری آنلاین:
دادستانی ترکیه دستور بازداشت ۱۰۳ نظامی ارتش به اتهام ارتباط با شبکه فتحالله گولن را صادر کرد.
همشهری آنلاین:
نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن میگوید مذاکرات صلح میان شورشیان و نمایندگان دولت احتمالا با تاخیر و در روزهای پایانی سال ۲۰۱۸ برگزار میشود.
حقوق همشهریآنلاین متعلق به موسسه همشهری است
Copyright © 2018 HamshahriOnline, All rights reserved
1 – کمی مخلوط آب ولرم و آب لیمو بنوشید.
2 – مصرف دارچین در غذا یا نوشیدن چای دارچین ۲ تا ۳ بار در روز توصیه می شود.
3 – دانه انیس بخورید تا اسیدیته معده پایین بیاید.
4 – نوشیدن شیر یا قهوه و استعمال دخانیات وضعیت را وخیم تر می کند. بنابراین از مصرف آن ها خودداری کنید.
5 – اگر حالت تهوع دارید، برنامه غذایی خود را به سوپ و مایعات محدود کنید.
درمان مسموميت غذايي و استفراغ
6 – برای رفع حالت تهوع، بین دندان ها میخک قرار دهید.
7 – مقداری پودر جوز هندی را تفت دهید و سپس آن را با یک لیوان آب ولرم بخورید.
8 – ۲ تا ۳ عدد برگ ریحان را در ماست بریزید و میل کنید.
9 – اگر به اسهال مبتلا شده اید، برای کاهش نیافتن آب بدن، مایعات بیشتری بنوشید.
10 – برای جایگزین کردن الکترولیت های از دست رفته آب غنی شده مصرف کنید.
11 – هنگام مسمومیت غذایی، میزان پتاسیم به طور خطرناکی افت پیدا می کند؛ بنابراین موز بخورید.
12 – برای رفع معده درد، مسکن مصرف نکنید؛ بلکه کیسه آب گرم را روی شکم قرار دهید.
13 – بهترین درمان برای پیشگیری از مسمومیت غذایی، مصرف نکردن غذاهای فست فود است. غذاهای تازه بخورید. همیشه روی غذاها را بپوشانید و قبل از خوردن کاملاً گرم کنید. مرتب دست ها را بشویید. از روغنی که در ماهیتابه باقی مانده است دوباره استفاده نکنید. هر روز ناشتا آب داغ و آب لیمو بخورید تا از بدن سم زدایی شود.