
نام (اجباری)
آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمیشود)
مرا برای نظرهای بعدی به یاد بسپار
تصویر امنیتی جدید
All Rights Reserved – © 2018 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.
یونس حیدری پژوهشگر طب سنتی گفت: عودها در واقع حاصل فرآوری گیاهان معطر و صمغهای عطری هستند که فواید دارویی و طبی دارند.
وی با تاکید بر اینکه اکثر عودها اثر آرامبخشی و تقویت کنندگی دارند، تصریح کرد: دود کردن عودها موجب رفع خستگی، استرس، اضطراب و ایجاد آرامش می شود. برخی گیاهان دارویی نظیر گل نرگس، لیمو و مرزنجوش به طور طبیعی معطر بوده اما تعدادی از داروهای گیاهی مثل مشک و عنبر حتما باید فرآوری شده و به صورت عود در بیایند.
حیدری در ادامه افزود: شناخته شده ترین نوع عودها صندل سرخ و سفید، عود صلیب، عود مشک، یاسمین، عنبر، رز، لیمو، لاواندر، کندر، سیب سبز، بابونه، رزماری، نعناع، زنبق و یاس کبود هستند.
این پژوهشگر طب سنتی اظهار داشت: صندل دارای طبع سرد و خشک، قابض، خوشبو کننده بدن، ضد ترشحات مجاری ادرار، معرق و ضدعفونی کننده محیط است و استفاده بیش از حد از آن موجب تهوع و استفراغ می شود. همچنین عود صلیب دارای طبیعت گرم و خشک، ضد صرع و موجب افزایش گردش خون است.
عود مشک آهو دارای طبیعت گرم و خشک، مقوی قلب و اعصاب، خوش بو کننده و آرامبخش است، استفاده بیش از حد آن به دلیل وجود کافئین موجب اختلال در دستگاه عصبی می شود. همچنین استنشاق عود سیب سبز ضد استرس، و عود کندر موجب ایجاد شادابی می شود.
وی با تاکید بر نقش رایحهدرمانی (آروماتراپی) در سلامت افراد اضافه کرد: بسیاری از بوها خاصیت درمانی دارند نظیر عطر گل نرگس که سبب تقویت ریه می شود؛ همچنین عطر اسطوخودوس هندی که از قدیم برای درمان اختلالات خواب کاربرد داشته است.
حیدری با بیان اینکه عودهای اصلی بوی به مراتب ملایمتری نسبت به نوع اسانسدار دارند، یادآور شد: متاسفانه شرکت های سازنده عود که عمدتاً به دلیل گران تمام شدن مواد اولیه آن حجم بالایی از اسانس و مواد صنعتی را در عودها می گنجانند به آزاد شدن سرب در محیط دامن میزنند. از طرفی بسیاری از عودهای موجود در بازار که با اسامی متفرقه عرضه می گردد، اصل نیستند، همچنین برخی عودها نظیر صندل از مواد اولیه تقلبی تهیه میشوند.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…
لطفاً روی بخش مورد نظر کلیک کنید…
دنیای زنانه، آشپزی، نوزاد و کودک، ناباروری، بارداری، زایمان، تغذیه و پرسش و پاسخ
تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج نام و لينک سايت مجاز است.
عودها به شکل چوبهای خام، علفهای خرد شده، پودر یا به صورت مایع و روغن هستند. امروزه عودهای مخروطی و شاخهای کاربرد بیشتری دارند. عودهای مخروطی توسط ژاپنیها در اواخر سال 1800 میلادی عرضه شد.عودهای ماسالا و شاخههای جاس حدود سال 200 بعد از میلاد توسط بودائیها از هندوستان به چین وارد شد.عود بطورسنتی از صمغ و کندر و چوبهای معطر، پوست درختان، دانهها، ریشهها، علفها و گلها ساخته میشود.از زمانهای بسیار دور عود در آیینهای مذهبی به کار میرفته است. ساخت عودهای گیاهی هنری باستانی و چیزی جز هنری مقدس نبوده است. کتیبهای مصری متعلق به 1530 قبل از میلاد مسیح استفاده از عود را ذکر کرده است.چوبهای خوشبویی مانند چوب صندل و روغنهای گیاهان و علفها به عنوان بوهای طبیعی مورد استفاده قرار میگرفتند. شاید مشهورترین عطرهای طبیعی، کندر و صمغ بودند که بطور خاص در سومالیا یافت میشده است. عطرهای طبیعی در معابد هندوها، بوداییها و آیینهای رسمی چینیها و آیینهای شیتو در ژاپن به کار میروند. استفاده از عود در یونان باستان در اوایل قرن 8 قبل از میلاد مسیح رایج بوده است.
این ماده خوشبوی اسرار آمیز خواص درمانی معجزه آسایی دارند. از نظر گیاه درمانی، عودهای گیاهی به خاطر خواصشان استفاده میشدهاند تا ایجاد بوی خوش در فضا.بسیاری از گیاهان و علفهای دارویی به خودی خود بویی ندارند و باید حتما سوزانده شوند. عود و گیاه درمانی همواره با هم همراه بودهاند. قدیمیترین منابع مربوط به گیاه درمانی و عود به “وداهای” هندی باز می گردد. بوداییها در طب “آیوراودا” از عود به عنوان وسیلهای معجزهگر استفاده میکنند.
تحقیقات گسترده دانشمندان، پزشکان و بزرگان گیاهشناسی بر روی عود ویژگیهای زیر را ثابت کرده است:- روایح مطبوع موجود در عود، فرد را فعالتر و سرزندهتر کرده و باعث ارتباط شخص با درون خود میشود. (مراقبه)- استنشاق رایحه مطبوع باعث ایجاد و ارسال پیامهای عصبی در مغز و کل سیستم عصبی و دریافت واکنشهای مثبت میشود.- سوزاندن عود خود به تنهایی یکی از درمانهای اثربخش برای جلوگیری و رفع استرس، ایجاد آرامش و تمدد اعصاب، رفع خستگی و بسیاری از بیماریهای دیگر است.- سوزاندن عود باعث دور شدن امواج و انرژیهای منفی موجود در محیط میشود.
از آنجا که رایحه درمانی قدمتی افزون بر5 هزارسال دارد، رومیان و مصریان از آن به عنوان ماده ضدعفونی کننده، ضد باکتری و دارویی در درمان زخم کمک میگرفتند.
ترکیبات معطر طبیعی گلها و گیاهان که در عود یافت میشود، از طریق مژکهای موجود در بینی وارد سیستم لیمبیک مغز و قسمت محاطی هیپوتالاموس شده و با تحریکات اعصاب بویایی این قسمت که مسئولیت احساسات، تنفس، ضربان قلب، غدد درون ریز، حافظه و یادگیری را بر عهده دارد، تاثیر قابل توجهی بر روحیات و خلقوخو میگذارد.عصاره معطر گیاهان موجود در عود به دلیل ساختار تشکیلدهندهشان که معمولا شامل آلدئیدها، کتونها واسترها است، نقش بهسزایی در سلامت جسم و ذهن دارند. البته هریک از رایحهها خاصیت ویژهای دارند.برخی مثل اطوخودوس که حاوی آلدئیدها هستند اثرات ضد التهابی داشته، آرامبخش و ضد ویروس هستند. برخی دیگر از عصارهها مثل یاسمن، مشک، رز و لیمو باعث هوشیاری و افزایش تمرکز و یادگیری میشود.رایحه درمانی توسط عود یکی از بیخطرترین، کم هزینهترین، ارزانترین و اثر بخشترین روشهای درمانی است. یعنی برای انجام آروماتراپی (رایحه درمانی) در خانه بهراحتی میتوان از سوزاندن عود استفاده کرد. با توجه به خواص درمانی واقعا اثربخشی که عودها دارند، از سوزاندن عود در محیط منزل یا کار غفلت نکنیم.
تاثیر متفاوت و خواص درمانی عودها عبارتند از:عود دارچین: ضد سرماخوردگیعود اکالیپتوس: ضد سرماخوردگی، آنفلوانزا و ضدعفونیکنندهعود نعنا: شادابکنندهعودهای اکالیپتوس، اکلیل کوهی، دارچین، مریمگلی در مجموع شاداب کننده و عود آویشن برای درمان استرس موثر است.برای رفع خستگی جسمی: عودهای دارچین، اکالیپتوس، نعنا و مریمگلیبرای رفع خستگی فکری: عود هل، اکلیلکوهی و اسطوخودوسبرای رفع حواسپرتی و فراموشی: عود اکلیل کوهی و چوب سروبرای رفع سوء هاضمه، اختلالات گوارشی و بیاشتهایی: عود هل، نعنا، بابونه، دارچین، اکلیل کوهی، اکالیپتوس و اسطوخودوسبرای رفع میگرن: عود یاس، اسطوخودوس و اکالیپتوس به عنوان مسکن و ضد درد: اکلیل کوهی، بابونه، نعنا و ا سطوخودوسبرای رفع سردرد: یاس، نعنا، مریم گلی، بابونه، اسطوخودوس و اکلیل کوهیو برای تقویت قلب: اکلیلکوهی و نعنا را به کار میبرند.عودهایی که برای ضدعفونی کردن محیط مناسب هستند عبارتند از: دارچین، چوب صندل، آویشن و گل سرخ بررسیها نشان میدهد، بوییدن رایحه درخت سدر، گل رز، یاسمن و چوب صندل برای رفع پرخاشگری و ستیزهجویی موثر است.به طور کلی انواع مختلف رایحه درمانی به شرح زیر است:▪ کمک به افزایش حافظه: انواع مرکبات، ریحان، نعناع، پونه وحشی، فلفل قرمز و چوب سدر▪ رفع اختلالات خلق و خوی: ریحان، شمعدانی، گل طاووسی، یاسمن، کاکائو، بابونه رومی، نرگس، انواع رز و اسطوخودوس▪ رفع استرس و اضطراب: پونه کوهی، انواع بابونه، چوب رز، درخت سدر، دارچین، چوب صندل، یاسمن، لانگ ای لانگ و عطر برکاموت▪ ضعف مدیریتی و عدم توانایی در انجام کارها: پونه، رزماری، بادرنجبویه، انواع نعناع و زنجبیل▪ درمان کمرویی: روغن یاس، بهارنارنج و مرزنگوش▪ شک و تردید: لیمو، گریپ فروت، انواع نعناع و چوب سرو▪ رفع استرس و کابوس شبانه: بابونه رومی، اسطوخودوس، انواع رز، چوب صندل و بهارنارنج▪ درمان وسواس: بابونه رومی، بهارنارنج و زنبق▪ کاهش علایم افسردگی: بابونه رومی، ریحان، شمعدانی، گریپ فروت، انواع اسطوخودوس، ملیسا و بهارنارنج▪ کاهش حواسپرتی: عطر لیمو، ریحان و ملیسا▪ رفع افسردگی پس از زایمان: رز، چوب صندل و بهارنارنج
www.negahak.com
روی خط خبرگزاری ها, طب سنتی
عودها در شکلهای مختلفی عرضه می گردند: چوبهای خام, علفهای خرد شده, پودر یا به شکل مایع و روغن. اما آنچه امروزه ما از عود در ذهن داریم عودهای مخروطی و شاخه ای می باشد. عودهای مخروطی توسط ژاپنیها در اواخر سال 1800 میلادی عرضه شد.
عودهای ماسالا و شاخه های جاس بوسیله بودائیها حدود سال 200 بعد از میلاد از هندوستان به چین وارد شد.
از زمانهای بسیار دور عود در آیین های مذهبی بکار می رفته است. ساخت عودهای گیاهی هنری باستانی و چیزی جز هنری مقدس نبوده است.
عودها نه فقط برای از بین بردن بوهای بد و پراکندن بوی خوش بکار می رفت, بلکه برای دور کردن روحهای پلید نیز(درآیین بودا) بکار می رفته است.
عود بطور سنتی از صمغ و کندر و چوبهای معطر, پوست درختان, دانه ها, ریشه ها, علفها و گلها ساخته می شوند. کتیبه ای مصری متعلق به 1530 قبل از میلاد مسیح استفاده از عود را ذکر کرده است.
چوبهای خوشبویی مانند چوب صندل و روغنهای گیاهان و علفها به عنوان بوهای طبیعی مورد استفاده قرار می گرفتند. شاید مشهورترین عطرهای طبیعی کندر و صمغ بودند که بطور اخص در سومالیا یافت می شده است.
عطرهای طبیعی در معابد هندوها , بودایی ها, و آیین های رسمی چینی ها و آیین های شیتو در ژاپن بکار می روند. استفاده از عود در یونان باستان در اوایل قرن 8 قبل از میلاد مسیح رایج بوده است.
خواص درمانی عود:
از نظر گیاه درمانی, عودهای گیاهی به علت خواصشان استفاده می شده اند تا ایجاد بوی خوش در فضا که البته با توجه به خواص غریب عود همچنان مورد استفاده نیز می باشند.
بسیاری از گیاهان و علفهای دارویی به خودی خود بویی ندارند و باید حتما سوزانده شوند. عود و گیاه درمانی همواره با هم همراه بوده اند. قدیمی ترین منابع مربوط به گیاه درمانی و عود به “وداهای هندی باز می گردد.
بوداییها در طب “آیوراودا از عود به عنوان وسیله ای معجزه گر استفاده می کنند.
تحقیقات گسترده دانشمندان, پزشکان و بزرگان گیاه شناسی بر روی عود ویژگیهای زیر را به اثبات رسانده است:
* روایح مطبوع موجود در عود, فرد را فعالتر و سر زنده تر ساخته و باعث ارتباط شخص با درون خود می شود(مراقبه)
* استنشاق روایح مطبوع باعث ایجاد و ارسال پیامهای عصبی در مغز و کل سیستم عصبی و دریافت واکنشهای مثبت می شود.
* سوزاندن عود خود به تنهایی یکی از درمانهای اثر بخش برای جلوگیری و رفع استرس, ایجاد آرامش و تمدد اعصاب, رفع خستگی و بسیاری از بیماریهای دیگر می باشد.
* سوزاندن عود باعث دور شدن امواج و انرژیهای منفی موجود در محیط می شود.
* همانطور که گفته شد رایحه درمانی قدمتی افزون بر5 هزارسال دارد. رومیان و مصریان از آن به عنوان ماده ضد عفونی کننده, ضد باکتری و دارویی برای درمان زخم کمک می گرفتند.
* ترکیبات معطر طبیعی گلها و گیاهان که درعود یافت می شود, از طریق مژکهای موجود در بینی وارد سیستم لیمبیک مغز و قسمت مخاطی هیپوتالاموس شده و با تحریکات اعصاب بویایی این قسمت که مسئولیت احساسات, تنفس, ضربان قلب, غدد درون ریز, حافظه و یادگیری را بر عهده دارد, تاثیر قابل توجهی بر روحیات و خلق و خو می گذارد.
* عصاره معطر گیاهان موجود در عود بدلیل ساختار تشکیل دهنده شان که معمولا شامل آلدئیدها, کتونها, استرها, است, نقش بسزایی در سلامت جسم و ذهن دارند. البته هریک از رایحه ها خاصیت ویژه ای دارند.
* برخی مثل اطوخودوس که حاوی آلدئیدها هستند اثرات ضد التهابی داشته, آرام بخش و ضد ویروس هستند برخی دیگر از عصاره ها مثل یاسمن, مشک و رز و لیموباعث هوشیاری و افزایش تمرکز و یادگیری می شود.
* رایحه درمانی توسط عود یکی از بی خطرترین ,کم هزینه ترین , ارزان ترین و اثر بخش ترین متدهای درمانی می باشد یعنی برای انجام آروماتراپی (رایحه درمانی) در خانه به راحتی می توان از سوزاندن عود استفاده کرد.
همانطور که گفته شد عودهای مختلف با روایح متفاوتی که دارند علاوه بر خوشبو کردن محیط کارهایی خاص خود را نیز انجام می دهند.
pcparsi.com
سیستم لنفاوی بدن شما مسئول از بین بردن سموم است اما می تواند در طول
بلیله جزو گیاهان دارویی محسوب میشود که در طب سنتی و کتب کهن اشارات فراوانی
روی خط خبرگزاری ها, طب سنتی
مهمترین تهدیدات دود کردن و سوزاندن عود متوجه اطفال است که تنفس دود آن برای آنان بسیار سمی و مرگ آور است علتآن هم وجود سرب درون عود است.
پزشکان هشدار میدهند که دود عود میتواند عامل حمله آسمی و بیماریهای تنفسی باشد و به همین دلیل در گروه مواد سمی قرار میگیرد.
بررسی انجام شده در تایوان حاکی از آن است که دود عود با بروز آسم در کودکان ارتباط دارد و نوعی ژن نیز میتواند در این ارتباط نقش داشته باشد. به این ترتیب که عوامل مستعدکننده ژنتیکی و استنشاق مداوم دود عود ممکن است خطر ابتلا به آسم را در کودکان افزایش دهد.
در این مطالعه آشکار شد کودکانی که والدینشان دائم از عود استفاده میکنند 36 درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم مزمن هستند و 64 درصد بیشتر امکان دارد به هنگام ورزش کردن دچار مشکلات تنفسی شوند.
در مطالعه دیگری که در سال 2013 انجام گرفته بود به خطرات ناشی از دود عود اشاره و تاکید شد که سوزاندن عود ممکن است به تشکیل آلایندههای هوا در داخل خانه منجر شده و التهاب ریه را به همراه داشته باشد.
به گزارش گلف نیوز، همچنین برخی از شرکتهای سازنده عود به منظور افزایش وزن آن از سرب استفاده کرده که خود برای سلامتی خطرات جدی و شدیدی به همراه دارد. سرب ماده سمی است که به بدن آسیب میزند و موجب التهاب اعصاب یا معلولیت، درد شکمی و مسمومیت خونی میشود.
متخصصان در توضیح مضرات تماس با سرب به مدت زمان قرار گرفتن در معرض این ماده اشاره کرده و معتقدند حتی در صورتی که میزان سرب پایین هم باشد به دلیل انباشته شدن در بلندمدت در بدن، عامل مسمومیت مزمن خواهد بود.
ایسنا
سیستم لنفاوی بدن شما مسئول از بین بردن سموم است اما می تواند در طول
بلیله جزو گیاهان دارویی محسوب میشود که در طب سنتی و کتب کهن اشارات فراوانی