
فوايد و مضرات پفک هندي
سلام ما در این پست برای شما درباره “خواص و مضرات پفک هندی” برای شما عزیزان صحبت کنیم ممنون که با هلپ کده همراه هستید ممنونم از شما…

فوايد و مضرات پفک هندي
فوايد و مضرات پفک خواص
خواص و مضرات پفک هندي
پفک هندی بدلیل داشتن نشاسته میتواند برای چاقی موثر باشد و اگر در خانه توسط خودتان ساخته شود از بهداشتی بودن ان هم میتوانید اطمینان خاطر پیدا کنید.
از انجاه که پفک هندی در روغن سرخ میش، روغن میتواند برای بدن هم مفید و هم مضر باشد سعی کنید بیش از اندازه روغن مصرف نکنید .
برای بهتر شدن خواص پفک هندی
سعی کنید از رنگ های طبیعی و به صورت خانگی این خوراکی خوشمزه را تهیه کنید…
طرز تهیه پفک هندی خانگی
پفك هندی یكی از بهترین تنقلات شرقی در كشورهای هند و چین وپاكستان وحتی نیمه شرقی كشور خودمان است. طرز تهیه آن بسیار آسان است كافیست مواد خام رو كه كاملا خشك هستند رو در روغن داغ بریزید ودر كمتر از دودقیقه شاهد پف كردن سریع و جالب آن باشید.
مواد لازم :
- نشاسته
- 1 قاشق غذاخوری نمک
- 1لیوان سر خالی اب
- به مقدار دلخواه ادویه دلخواه
- به مقدار دلخواهرنگ خوراکی
- روغن چند قطره
طرز تهیه :
خب نشاسته و آب و نمک و ادویه و رنگ خوراکی و روغن روبا هم مخلوط کنید،بذارید روی شعله ی ملایم تا کمی بجوشه و غلیظ بشه البته نه زیاد
یه سینی بردارید،سطح سینی رو با یه تیکه پلاستیک یا کیسه فریزر بپوشونید،بعد با قاشق کم کم از مایعتون روی پلاستیک بریزید.( اگه مایعتون غلیظ شده باشه اینجا براتون مشکل پیش میاره و نمیتونید راحت اونا رو با قاشق بریزید)
کارتون که تموم شد باید سینی رو بذارید یه جای گرم مثل روی بخاری یا شوفاژ و بذارید یه صبح تا شب خوب خوب خشک بشن..
بعد توی مقدار کمی روغن سرخشون کنید..حسابی پف می کنن و دقیقا مزه ی پفک هندی های قدیمی خودمون رو دارند..
منبع: 3e7en.com
مضرات پفک معمولی و بازاری
پفک از پودر ذرت تهیه می شود. برای تهیه پفک، پودر ذرت پرس شده و در حرارت بسیار بالا قرار می گیرد تا به صورت حجیم در آید. روغن موجود در پفک در چنین حرارتی می سوزد و تولید پراکسید می کند که در حرارت و نور، میزان آن زیادتر می شود و خوردن آن سلامت کودک را به خطر می اندازد.
میزان بالای نمک پفک و شوری آن موجب می شود که ذائقه اطفال به شوری عادت کند. استفاده از غذاهای شور، شانس ابتلا به بیماری افزایش فشار خون را بالا می برد و فشار خون بالا در دوران بزرگسالی زمینه ساز بیماریهای قلبی ،عروقی و سکته های مغزی و قلبی می شود. پفک 9 برابر حجم خود آب جذب می کند. به عنوان مثال وقتی که دانش آموز از مدرسه تعطیل می شود، احساس گرسنگی بر او غالب است و ممکن است در راه منزل یک بسته پفک بخورد، خوردن پفک به دلیل شوری موجب احساس تشنگی می شود و هنگامی که فرد آب می خورد، یک سیری کاذب در وی ایجاد می گردد دراین صورت کودک از غذای سفره محروم می شود و در نتیجه دچار کمبودهای تغذیه ای خواهد شد.
از مصرف چیپس هم به دلیل شوری زیاد به طور دایم و بی رویه باید خودداری کرد و در صورت مصرف گاه به گاه از انواعی که مارک معتبر، بسته بندی بهداشتی و پروانه ساخت وزارت بهداشت دارند، استفاده شود. چیپسهایی که به صورت فله و بسته بندی به فروش می رسند، به روش بهداشتی تهیه نمی شوند و از روغنی که در درجه حرارت بالا برای تهیه چیپس به کار می رود، چندین بار استفاده می شود. در اثر این کار روغن می سوزد و موادی تولید می کند که سرطانزا هستند. برخی از انواع چیپسها هم مانند پفک، شور و حاوی مقادیر زیاد نمک هستند و ذائقه فرد را به مصرف غذاهای شور که زمینه ساز ابتلا به بیماری فشار خون و بیماریهای قلبی ،عروقی هستند، عادت می دهند. چیپس هم موجب سیری می شود و چون تمام مواد مغذی کودک را برای رشد ندارد، مصرف مداوم آن قبل از غذا موجب محروم شدن طفل از غذاهای اصلی و غذای سفره و به دنبال آن کمبودهای تغذیه ای وی می شود.
نوشابه های گازدار نیز حاوی مقادیر زیادی قند هستند و مصرف مداوم آنها می تواند به بروز چاقی منجر شود. نوشابه، به دلیل میزان فسفات بالا، جذب کلسیم مواد غذایی را مختل می سازد؛ بنابراین مصرف نوشابه های گازدار همراه با غذا مانع از جذب کلسیم غذا شده و به تدریج موجب کمبود کلسیم بدن می شود که در بزرگسالی به پوکی استخوان منجر خواهد شد.
مواد افزودنی و نگهدارنده نوشابه ها در برخی کودکان، موجب بروز آلرژی و انواع حساسیت می شود. به جای نوشابه، می توان از نوشیدنیهای سالم مثل آب میوه ها، شیر، دوغ کم نمک و انواع شربتهای خانگی کم شیرینی استفاده کرد. این نوشیدنیها حاوی مواد مغذی مثل انواع ویتامینها و املاح به ویژه کلسیم هستند و حتی اگر هر روز مصرف شوند، ضرری ندارند.
این نوع پفکها هم که با نام پفک هندی در بازار فروخته میشوند هیچگونه بستهبندی مشخصی ندارند و برند خاصی آنها را تولید نمیکند و تنها توسط فروشندگان حاضر شده و در پلاستیکهای بینام و نشان فروخته میشوند. به علاوه گفته میشود این نوع پفکها نمک کمتری نسبت به پفکهای نمکی دارند و از نظر سلامتی به دلیل استفاده نکردن از افزودنیها، سالمتر هستند اما همانطور که گفته شد در حاشیه و بینام و نشان مصرف میشوند. ما در این کلاف به علاقهمندان یا فعالان حوزه موادغذایی پیشنهاد میدهیم روی تولید صنعتی و استاندارد این نوع پفکها با بستهبندی و برند مشخص سرمایهگذاری کنند تا بتوانند در این حوزه نخستین باشند.
دکترسید ضیاءالدین مظهری – رئیس انجمن تغذیه ایران
مضرات پفک – مصرف غذاهاي تنقلي همانند چيپس و پفك داراي اثرات جبرانناپذيري است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند.مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چیپس و پفك به مقادیر زیاد، سبب آسیب به كلیه ها، تغییر ذائقه افراد به شورخواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافتها و افزایش فشار خون و سكتههای قلبی و مغزی میشود.
در مراحل تهيه پفک پودر ذرت پرس می شود و در حرارت بسيار بالا قرار می گيرد تا پر حجم شود و در چنين شرايطی روغن موجود در پفک ميسوزد و پر اکسيد توليد ميکند که در مقابل حرارت و نور ميزان آن زياد می شود و درنتيجه خوردن آن سلامت افراد را تهديد می نمايد .
استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفك منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود. همچنین استفاده از روغن هایی كه چندین بار برای سرخ كردن استفاده می شوند و غالبا بوی روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول میدهند، از جمله خطرناكترین مواردی است كه می تواند منجر به مسمومیت و سرطانزا شدن چیپس شود.نمک زیاد موجورد در پفک و چیپس باعث آسیب دیدن کلیهها و تجمع آب در بدن و درنتیجه تورم بافتها و افزایش فشار خون و سکتههای قلبی و مغزی میشود .
گرما دیدن شدید محصول طی فرآیند سرخ شدن منجر به ایجاد رادیكالهای آزاد پراكسید میشود. این مواد زیانی شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار دارند و سبب ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه می شود.
تحقيقات نشان ميدهد كه پفك تا 9 برابر وزن خود آب جذب ميكند، بنابراين معده كودكان را پر كرده و منجر به بياشتهايي آنها به وعدههاي غذايي اصلي ميشود. همچنين چيپس نيز به دليل كالري بالاي روغن آن منجر به سيري كاذب ميشود و ميل افراد را به مصرف غذاهاي مغذي كاهش ميدهد؛ در نتيجه اين امر مصرفكننده به بيماريهايي نظير كمخوني، كوتاهي قد، پوكي استخوان و ريزش و تضعيف مو پس از مصرف مداوم اين فرآورده دچار ميشود.
نکته:از مصرف زياد چيپس و پفك در يك زمان و يا به صورت مداوم و طولانيمدت جدا خودداري كنيد.
منبع:yjc.ir
دیدگاهتان را بنویسید